MENÜ

Ne uçtun be Moussa Sow

Milli takımda son maçına salı akşamı çıkan Sow, çarşamba günü Ekvador Ginesi'nden ülkesine geçti. Önceki gece ise Senegal'den Paris'e, ardından buradan da İstanbul'a uçtu. İki günde uçakla yaklaşık 9770 km. yol kateden Sow'un çilesi bununla bitmedi. Dün iki saatte Atatürk Havalimanı'ndan Samandıra'ya gitti. Ardından otobüsle 3.5 saatlik Karabük yolculuğuna çıktı.

Ne uçtun be Moussa Sow

Fenerbahçe, Senegal’in Afrika Uluslar Kupası’na veda etmesiyle Moussa Sow’a beklenenden çok daha erken kavuştu. Ancak yıldız futbolcu, son üç günde hayatının en zorlu yolculuklarını yaptı. Senegal turnuvadaki son maçına salı akşamı çıktı. Cezayir’e kaybederek kupaya veda etti. Milli takım kafilesi, çarşamba günü turnuvanın düzenlendiği Ekvador Ginesi’nden Senegal’e 3350 km.’lik bir yolculuk yaptı. Ardından Sow, önce Fransa’nın başkenti Paris’e uçtu. Buradan dün öğle saatlerinde İstanbul’a geldi. İki günde yaklaşık 20 saat uçak yolculuğuyla 9770 km. yol katetti. Ancak Sow’un yolculuk çilesi bununla kalmadı. Dün İstanbul’ gelen 28 yaşındaki yıldız, yoğun trafik nedeniyle Atatürk Havalimanı’ndan Samandıra Tesisleri’ne özel arabayla yaklaşık iki saatte gidebildi. Senegalli golcünün gecikmesi, Fenerbahçe kafilesine de 1 saat rötar yaptırdı. Moussa Sow bir de takım otobüsüyle yaklaşık 3.5 saatlik Karabük yolculuğu yaptı!

İlk 11’de oynaması zor

İsmail Kartal, Sow’un milli takımdan hazır gelecek olması nedeniyle bu akşamki mücadelede öğrencisini ilk 11’de oynatmayı planlıyordu. Ancak Senegalli yıldızın çileli yolculuğu nedeniyle son derece yorgun bir şekilde takıma katılması, Kartal’ın planlarını değiştirmesine neden oldu. İsmail Kartal, yıldız futbolcuyu yedek soyundurmayı ve maçın gidişatına göre ilerleyen dakikalarda oyuna sokmayı planlıyor.

‘4. yıldıza odaklandım’

Moussa Sow, Afrika Uluslar Kupası’na erken veda ettikleri için büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Yıldız futbolcu, “Finale kadar gideceğimizi hatta kupayı kazanacağımızı umuyordum” dedi. Artık tamamen Fenerbahçe’nin başarısına odaklandığını söyleyen Sow, “Takımımla sadece bir lig maçı kaçırdım ve onu da arkadaşlarım kazandı. Bu nedenle mutluyum. Artık tamamen 4. yıldıza odaklanmış durumdayım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ