MENÜ

Karabükspor 1-2 Fenerbahçe

Fenerbahçe durmuyor, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyip serisini her hafta geliştiriyor. Sarı-Lacivertliler, bu kez ligde sıkıntılı günleri aşmak için sahaya çıkan Karabük deplasmanındaydı. Üstelik orta sahanın 2 önemli yıldızı, Emre ve Meireles, sakatlıkları sebebiyle takımını yalnız bırakmıştı.

Karabükspor 1-2 Fenerbahçe

90 + / Hakan Ateşler - Fanatik.com.tr


3 PUAN VOLKAN'DAN

Fenerbahçe adeta ecel terleri döktüğü maçta Karabükspor'u 2-1 mağlup etti. Son dakikada Volkan'ın kurtardığı top 3 puanı getirdi.

Sarı Lacivertliler, maça hızlı başlayan taraftı. Topa daha çok sahip olan, oyunu Karabük yarı alanına yıkan Kanarya, golü de erken buldu. Diego'nun pasında Selçuk Şahin, 7. dakikada ceza alanı dışından düzgün vurdu ve direğe çarpan top kaleye girdi. Selçuk, 2 sezon sonra ligde golle buluşurken, doğum gününde bu mutluluğa ulaştı.

FENER, TOPU KARABÜK'E TESLİM ETTİ

Golü atan Fenerbahçe, topu Karabükspor'a verdi. Geçtiğimiz hafta aynısını Kasımpaşa'ya da yapmışlardı. Kontratak arayan Fenerbahçe, yine Kasımpaşa maçındaki gibi bu amacına ulaşamadı ancak rakibine de pozisyon vermedi. İlk yarı bu şekilde devam etti ve 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.

EMENIKE BU SEFER ATTI

Maçın ikinci yarısı da çok hızlı başlamadı. Fenerbahçe, ilk yarıya oranla kontratakları daha verimli kullanmaya çalıştı. Henüz 48'de Emenike, Diego'nun "Al da at" dediği pası auta gönderdi. 58'de ise Volkan Demirel oyunu akıllıca hızlı başlattı. Caner hemen Emenike'ye gönderdi. Nijeryalı, Waterman'la karşı karşıya topu ağlara gönderdi ve 9 hafta sonra (Beşiktaş derbisi) golle buluştu, skoru 2-0 yaptı.

HER ŞEY İYİYDİ AMA...

Fenerbahçe, farkı ikiye çıkardıktan sonra rahatladı ve oyunu iyi kontrol etti. Topu Karabükspor'a vermedi. Hatta ciddi gol şansları da buldu ancak Gökhan Gönül'ün sakatlanıp yerini Mehmet Topzu'a bırakması defansın dengesini bozdu. 75'te sağ kanattan Valentin Viola'nın ortasında, arka direkte maçın iyi oyuncularından Traoré boş kaldı ve güzel bir kafa vuruşuyla Volkan'ı avladı. Mehmet Topuz burada ters kademeye girmekte geç kaldı.

KARABÜK CESARETLENDİ

2-1'den sonra ev sahibi cesaretlendi ama Fenerbahçe de takım halinde geriye çekilmedi. 84'te Diego'nun yerine oyuna giren Webo, 88'de bomboş kaleye atabilse her şey çok daha rahat olacaktı. Karabük, 4 dakika uzatma gösterilen anlarda son gücüyle saldırdı. Kanarya, bu 4 dakikada iyice geriye çekildi. 90+4'te Furkan Özçal önü açık bir şekilde kaleye harika bir şut çıkardı, Volkan da aynı güzellikte kurtarmayı başardı ve adeta takımına 3 puanı hediye etti. Burada takım halinde defansta olan Fenerbahçeliler'in Furkan'a bu kadar rahat şut pozisyonu vermemesi gerekirdi.

DEFANS BİLDİĞİNİZ GİBİ...

Fenerbahçe defansı son dakikalarda zorlansa da maçın genelinde yine mükemmele yakındı. Alves-Egemen ikilisi yine savunma hattında sağlam bir kale oluşturdular. Rakibe geçit vermediler...

DIEGO NORMAL DEĞİL...

Diego vasat günündeydi. Drenthe'nin 1 haftada Erciyes'e neler kattığı ortadayken, Diego'nun koskoca yarım sezonda bu kadar sönük kalması mantıklı değil. Bu, bizim yıllarca izlediğimiz Diego değil. Yana veriyor, bir-iki küçük sprint ve yine yana pas... Bundan daha fazlasını yapmalı.


Bu sonucun ardından Fenerbahçe 42 puana yükselip, haftayı lider kapamayı garantiledi. Karabükspor ise 15 puanda kaldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ