MENÜ

Gaziantepspor 1-3 Medicana Sivasspor

Hafta içinde kupada Antep'i devirip son 16'ya kalan Sivas, rakibini ligde de yıktı, ayağa kalktı. Geriye düştüğü maçı Eneramo'nun performansıyla çeviren Yiğidolar; Aatif, İbrahim ve Kadir'in golleriyle puanını 17 yaptı, nefes aldı.

Gaziantepspor 1-3 Medicana Sivasspor

Her ne kadar tam olarak istediği takviyeleri henüz yapamasa da Sergen Yalçın’ın Sivasspor’a çok şey kattığı gerçek. Bu takım zaten iyi hücum yapıyordu. Ama takım savunmasındaki aksaklıklar Yiğidolar’a kâbus yaşatıyordu. Geldiği günden beri bu sıkıntıya kafa yoran Yalçın, bir an oturmadan verdiği direktiflerle diriltti resmen takımını. İlk 25’te Aatif, 3 kez gole yaklaştı. İkisinde Batuhan’ın akıl dolu pasları göze çarptı.

Muhammet yetmedi

Bu ligin kontratak futbolunu en iyi oynatan hocası Abdullah Avcı ise milli takımda onun yardımcılığını yapan Okan Buruk da ikincisi. Nitekim Sivas’ın etkili göründüğü bu bölümde bir kez hızlı çıkan Antep, Muhammet Demir’le golü buldu. Ancak hafta içinde rakibini kupada deviren Sivas’ın pes etmeye niyeti yoktu. 35’te yine Batuhan iyi bıraktı, İbrahim Akın yüzde yüzü kaçırdı.

Eneramo damgası

Sergen hoca ikinci yarıya Batuhan-Eneramo değişikliğiyle başladı. Sahanın en iyisi olarak gözüken Batuhan’ın alınmasına şaşırdık ama bir bildiği varmış kenar yönetimin. Maçın kaderi de o an değişti. 49’da Burhan’ın çizgiden çıkan kafası golün habercisiydi. 54’te Binya’yı sırtına alan Eneramo penaltıyı kaptı, adamını da kızarttı! Aatif 1-1 yaptı. İbrahim Akın, Eneramo’nun enfes pasıyla eski takımını 4 günde ikinci kez avlarken dakika 56’ydı. Antep’in yürümeye mecali kalmayınca 76’da günün vasatı Kadir defansın da yardımıyla maçı kopardı: 1-3. Sivas attığı kadarını kaçırdı dün ve salıya kadar bir orta saha alırsa ikinci yarıya damga vuracağını gösterdi herkese. Tabii her maç bu kadar cömert olmazsa! Bu arada Karce’yi de kutlamak gerek. 3 gol yedi ama kurtardıklarıyla alkışı hak etti.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ