MENÜ

Galatasaray için müthiş iddia: Fernandao ile ön protokol imzalandı

Sarı-Kırmızılı kulübün, yeni sezon transferlerini planlarken taraftarı heyecanlandıracak bir hamle yaptığı ileri sürüldü.

Galatasaray için müthiş iddia: Fernandao ile ön protokol imzalandı

Galatasaray'ın, ara transferdeki suskunluğunun nedenleri yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Sarı-Kırmızılı kulübün, yeni sezon planlarına şekil verdiği ve transfer için çok somut bir hamle yaptığı ortaya çıktı. Cim Bom'un, sezon sonunda Bursaspor'la sözleşmesi sona erecek olan Brezilyalı golcü oyuncu Jose Fernandao ile ön protokol yaptığı iddia edildi. Brezilya kaynakları, Sarı-Kırmızılı kulübün Atletico Paranaense ile yaptığı ön görüşmenin ardından Fernandao ile de prensip anlaşmasına vardığını ifade etti. Galatasaray'ın prensip anlaşmasını resmiyete dökmek için Fernandao ile protokol yaptığı da iddialar arasında.

Bursaspor sıkıntılı

Peki Cim Bom'un imzaladığı iddia edilen protokol resmi mukaveleye dönüşebilir mi? Bunun için birkaç adım gerekiyor. Bursaspor'da kiralık olarak forma giyen Fernandao'nun bonservisi bilindiği üzere Atletico Paranaense'de. 1.5 yıllığına kiralanan sambacının bonservisinin satın alma opsiyonu ise 5 milyon Euro. Ancak Timsah'ın ara transferdeki politikası, 5 milyon Euro'luk ödemenin yapılamama ihtimalini çok güçlendiriyor. Ozan Tufan, Şener Özbayraklı ve Serdar Aziz gibi yıldızlarını satmama kararı alan Yeşil-Beyazlılar, UEFA'nın mali yaptırımları nedeniyle hayli sıkıntılı.

Yabancı kuralı değişince...

Gecikmiş bazı borçlarını ödemesi gereken Bursaspor, akaryakıt istasyonunun satışından gelir elde etti ancak kasaya giren miktarla sıkıntıların çözülmesi mümkün değil. Sezon sonunda lig şampiyonu olması ya da üst sıralarda yer alması halinde TFF'den başarı bonusu kazanması söz konusu olan Yeşil-Beyazlı ekip, Fernandao kararını da mali tabloya bakarak verecek. Ancak yeni sezonda uygulanacak yabancı sınırı sonrası, Fernandao'nun bonservisini 5 milyon Euro gibi çok yüksek bir miktarın ödenmeyeceği konuşuluyor.

..Ve Taffarel de devrede

İşte bu aşamada ibre Galatasaray'a dönüyor. Sarı-Kırmızılı ekibin bonservis miktarı konusunda daha düşük bir miktarla Brezilya kulübü Atletico Paraense'yi ikna etmesi mümkün. Çünkü Fernandao'nun, Atletico ile sözleşmesi Mayıs 2016'da sona eriyor. Brezilya kulübünün, bir yıl sonra mukavelesi sona erecek bir oyuncuyu kadroda tutma konusunda çok da istekli olmayacağı konuşuluyor. Galatasaray'ın da yıllık ücret konusunda Fernandao'yu Brezilyalılar'dan daha cömert davranmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yardımcı antrenör Claudio Taffarel'in 28 yaşındaki futbolcuyla bizzat görüştüğü de iddialar arasında.

Haberin Devamı
YORUM YAZ