MENÜ

Fenerbahçe'den TFF'ye sürpriz başvuru

Fenerbahçe, Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuruda bulunarak Ziraat Türkiye Kupası'nda yaklaşık 2 milyon TL'lik maddi zararının karşılanmasını istedi. 5+3 kuralı nedeniyle de tazminatlarını ödeyip sözleşmelerini feshetmek zorunda kaldığı yabancı futbolcularının erken fesih tazminatlarının ödenmesini talep etti.

Fenerbahçe'den TFF'ye sürpriz başvuru

HaberTürk Gazetesi'nin haberine göre, Fenerbahçe’nin başvurusunun bir bölümü yabancı futbolcularla ilgili... Sarı-Lacivertliler, 6+2 olarak uygulanan yabancı futbolcu kuralının 5+3’e dönüşmesi üzerine bazı yabancı oyuncularıyla yollarını ayırmak zorunda kalmıştı. İşte bu başvuruda, gelecek sezondan itibaren kulüplere tanınan 14 yabancı hakkına işaret edilerek yerli kuralı adı altında yabancı serbestliği getirildiği vurgulandı ve gönderilmek zorunda kalınan futbolculara ödenen tazminatlar federasyondan talep edildi. İşin özü, “Yabancı serbestliğini önceden bilseydik futbolcularımızı göndermez ve bu paraları da ödemek zorunda kalmazdık” denildi.


‘BEKLENTİLER KARŞILANMAZSA YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ’

Yıldırım Demirören’in geçmiş yıllarda 5+3 kuralı için yaptığı açıklamalarda “3 yıllık planlamadan” söz ettiği hatırlatıldı. 5+3 kuralı nedeniyle sözleşmeleri feshedilmek zorunda kalınan futbolculara erken fesih tazminatı ödendiği belirtildi. Bu miktarın da federasyon tarafından tazmin edilmesi gerektiği ifade edildi. Bu rakamın da yaklaşık 2 milyon TL olduğu öğrenildi. Fenerbahçe eğer beklentiler karşılanmazsa yasal yollara başvuracak.


‘TEK SORUMLU TFF’DİR’

Sarı-Lacivertli kulüp başvuru dilekçesinde birinci bölümü Ziraat Türkiye Kupası’nda uğradığı zarara ayırdı. Türkiye Kupası Statüsü’nün Ticari Haklar başlıklı 6. maddesine işaret edilen başvuruda Türkiye Futbol Federasyonu’nun kupa organizasyonunda ticari hakların münhasıran sahibi olduğu ve bu haklarla ilgili her türlü tasarruf yetkisinin TFF’de olduğu hatırlatıldı. Bu noktadan hareketle federasyonun kulüplerin menfaatleri doğrultusunda hareket etmek zorunda olduğu belirtildi ve kupadaki yanlış organizasyon yapısı nedeniyle kulüplerin uğradığı zararı da federasyonun karşılaması gerektiği ifade edildi. Başvuru dilekçesinde “Organizasyon TFF’ye aitse oluşan ve oluşacak zararın tek sorumlusu da TFF’dir” denildi. Oynanan 5 maçta zararın 2 milyon TL olduğu belirtilerek, bu miktar Türkiye Futbol Federasyonu’ndan talep edildi.


GALİBİYET PRİMLERİ MAÇ BAŞI ÜCRETLERİNE BİLE YETMİYOR

Çoğu takım gibi Fenerbahçe de kupadaki maçlarını genelde boş tribünlere oynarken, her karşılaşmada zarar ediyor... Örneğin; Kadıköy’deki Kayserispor maçına 1430 seyirci (1374’ü kombine) geldi. Sadece 56 bilet satıldı ve 3 bin 360 TL kazanç elde edildi. Güvenlik görevlileri için bile 40 bin TL ödenirken toplam gider 300 bin TL’yi buldu. Zarar ise 200 bin TL’nin üzerinde oldu. Kupada takımlar grup maçlarında galibiyette 40 bin, beraberlikte 20 bin dolar kazanıyor. Son 16’ya kalındığında galibiyet primi 100 bin dolara çıkıyor. Galibiyet primleri çeyrek finalde 150 bin dolar, yarı finalde ise 200 bin dolar. Ancak futbolcuların maç başı ücretleri bile zarar için yeterli oluyor.


JOSEPH YOBO: Yıllık 2 milyon Euro alıyordu. 1 milyon Euro verildi ve sözleşmesi fesh edildi. Eğer bir takım bulamazsa bu sezon için de 1 milyon Euro daha ödenecek.

CRİSTİAN BARONİ: 1.8 milyon Euro alıyordu. 900 bin Euro ödendi ve sözleşmesi fesh edildi. Takım bulduğu için diğer 900 bin Euro verilmeyecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ