MENÜ

Chelsea 1-1 Manchester City

İngiltere Premier Lig 23. haftasında Chelsea sahasında Manchester City ile 1-1 bearbare kaldı.

Chelsea 1-1 Manchester City

Manchester City ısınmaya çıktığı anda Chelsea Seyircisi Lampard'ı alkışladı. Lampard bugün yedekler arasında. İlk dakika Navas vurdu, Courtois önledi. 8'nci dakikada Fernandinho'nun şutu az farkla defansa çarpıp kornere gitti. Fabregas'ın olmaması orta sahada City'nin daha fazla topla oynamasına imkan veriyor. İngiliz basını bugün kazanan kim olursa olsun yarışın son haftalara kadar devam edeceği düşüncesinde. 14'ncü dakika Hazard çalımlarla ceza sahasına girdi ancak defans kornerle önledi. İki takım da çok dikkatli ve pas hatası yapmadan oynamaya çalışıyor. 21'nci dakikada Willian'ın şık pasında Remy ofsayta yakalandı. Top yerine defansa baksa golü bulabilirdi. 24'ncü dakikada Milner'in pasında Aguero vurdu Courtois önledi. 33'ncü dakikada Chelsea, Milner'in eline çarptı penaltı ile uğraşırken Aguero defansın uzaklaştırdığı topta vuruşunu yaptı direğin yanından auta gitti. Maçın şu ana kadarki en önemli pozisyonuydu. Costa ve Fabregas'ın olmaması bugün Chelsea'nin alışılmış düzenini bozmasına neden oldu ilk yarıda. Matiç kazandığı her topta Fabregas'ı arar gibiydi.

Ve Chelsea golü buldu

42'nci dakikada Ivanovic, sağdan ortaladı Hazard sol taraftan top yere inmeden ortaladı, Remy vurdu ve Chelsea'yi 1-0 öne geçirdi.

Manchester City beraberliği yakaladı

Azpilicueta ve Matiç sağ taraftan Navas'ı önleyemedi onun ortasına Aguero voleyi vurdu, Silva tamamladı ve durumu eşitledi. ilk yarı skoru 1-1. 41 de gol atıp 35 te gol yemek hiç yakışmadı Chelsea'ye.

48'nci dakika Lampard ısınmaya başladı. Matiç bugün baskı yemeden top kaybediyor. 56'ncı dakikada Navas sağdan ortaladı Fernandinho kafayı vurdu Courtois kornerle önledi. Mourinho'nun Drogba'dan başka yedekler arasında oyuna alacağı isim yok. Manchester City daha etkili ikinci yarıda. Chelsea pas yaparak oyuna çıkmakta zorlanıyor. 76'ncı dakikada Lampard oyunda. Bu dakikadan sonra yapılacak hatanın telafisi olmaz. Zaten ligin sonucunu belirleyecek bir maç değildi bence. Oyun ve pozisyon bakımından iki takım da birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Elbette kazanamıyorsan en yakın rakibine kendi sahanda yenilmeyeceksin.

Hakemlerin öne çıktığı yerde futbol ikinci planda kalıyor. Bu da futbol kalitesini düşürüyor. 87'nci dakikada sol çaprazdan Milner'in şutu auta çıktı. Son iki dakika oyuna biraz önce giren Cahill, baskı yemeden rahatça uzaklaştıracağı topu kaptırdı. Ve son düdük. Chelsea: 1 - Manchester City: 1

Yarış devam ediyor...

Yarın Emirates'te Arsenal-Aston Villa maçında buluşmak üzere Stamford Bridge'den selamlar sevgiler.

Edip ADANIR / LONDRA


Takım kadroları;

Chelsea: Courtois, Ivanovic, Zouma, Terry, Azpilicueta, Ramires, Matic, Willian (Drogba - 80' ), Oscar (Loftus-Cheek - 92' ), Hazard, Remy (Cahill - 87' )

Yedekler: Cech, Aké, Drogba, Cahill, Christensen, Loftus-Cheek, Brown

Manchester City: Hart, Sagna, Kompany, Demichelis, Clichy, Fernando Booked (Lampard - 77' ), Fernandinho, Jesús Navas, Silva Booked (Jovetic - 90' ), Milner, Agüero (Dzeko - 84' )

Yedekler: Zabaleta, Dzeko, Kolarov, Caballero, Lampard, Jovetic, Boyata

Hakem: Mark Clattenburg

Seyirci Sayısı: 41,620

Haberin Devamı
YORUM YAZ