MENÜ

Trabzonspor 2-1 Kayseri Erciyesspor

Sivasspor'u 3-1 mağlup eden Trabzonspor, Kayseri Erciyes'e de Avni Aker'i dar etti, Mehmet Ekici ve Cardozo'nun jeneriklik golleri 2-1'lik zaferi getirdi. Ayağına kadar gelen fırsatı kaçırmayan Bordo-Mavililer, şimdi rakiplerinin puan kaybetmesini beklemeye çekildi.

Trabzonspor 2-1 Kayseri Erciyesspor

Ligin ikinci yarısına süper bir giriş yapan, Sergen Yalçın’la birlikte iyi bir atmosfer oluşturan Sivasspor’u 3-1’le geçen Trabzonspor, Avni Aker’de tökezlemiyor. Mehmet Özdilek’le birlikte çıkış hesapları yapan, kadrosuna Drenthe gibi bir dünya yıldızını katan Kayseri Erciyes’i konuk eden Trabzonspor’un yine affı olmadı, Mehmet Ekici ve Oscar Cardozo’nun jeneriklik golleri beraberinde 2-1’lik galibiyeti getirdi. Ayağına kadar gelen bu fırsatı yerinde kullanan Karadeniz temsilcisi, şimdi şampiyonluk yolundaki rakiplerinin oynayacakları maçlara odaklandı ve buradan gelmesi muhtemel puan kayıplarını beklemeye başladı.

Eksikler çok ama..

Trabzonspor’un, Kayseri Erciyes maçı öncesi birçok eksiği vardı. Mustapha Yatabare, Kevin Constant ve Carl Medjani ülkeleriyle Afrika Uluslar Kupası’nda yer alırken, Yusuf Erdoğan’ın kart cezası, Waris ve Uğur Demirok’un sakatlığı bulunuyordu. Bu kadar olumsuzluğa ve ilk 11’in omurgasını oluşturan Kevin Constant’ın yokluğuna rağmen, Bordo-Mavililer sergiledikleri performansla önümüzdeki maçlar adına ümit aşılamaya devam etti.

Cardozo şov sürüyor

Sivasspor’a karşı geçtiğimiz hafta attığı 2 golle galibiyette başrol oynayan Paraguaylı forvet, eski günlerine resmen geri dönüş yapmış durumda. Son vuruşlardaki ustalığı, kolay adam geçmesiyle Kayseri Erciyes defansına zor anlar yaşatan 31 yaşındaki yıldız oyuncu ligdeki gol sayısını da 12’ye çıkardı.

Maçtan dakikalar

22. dakikada gelişen Trabzonspor atağında ceza alanının hemen dışında hafif sağ çaprazda Mehmet Ekici, Drenthe’nin darbesiyle yerde kaldı. Serbest vuruşu kullanan Ekici, mükemmel bir vuruşla kaleci Gökhan’ın sağından topu ağalarla buluşturdu. 1-0. 45. dakikada Bosingwa’nın sağ kanattan pasında ceza sahası içinde müsait pozisyondaki Cardozo’nun kafa vuruşunda top ağalarla buluştu. 2-0. 56’da Kayseri Erciyesspor, Anıl Karaer’in golüyle farkı bire indirdi. Sol kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşu sonrasında topun sahibi Barış Memiş oldu. Barış Memiş’in, Fatih Atik’ten sıyrıldıktan sonra arka direğe yaptığı ortayı Anıl gole çevirdi: 2-1.

*****

Daha iyisi mümkün

Maçın ilk yarısının büyük bölümünde Kayseri Erciyes’in kendi alanına kapanıp kontraya çıkma planı nedeniyle Trabzonspor rahat oynadı. Mehmet Özdilek’in bu strateji ile maça başlaması şaşırtıcıydı. Bu anlayış, Royston Drenthe gibi Süper Lig standardının üstünde olan bir futbolcunun yetenek ve becerilerinin törpülenmesine sebebiyet verdi. Korkak ve çekingen futbol karşılığını çok geçmeden kalede görülen 2 golle gösterdi. İkinci 45’te Mehmet Özdilek, tam tersi anlayışla oyuncularını sahaya sürdü. Erciyes biraz öne taşınınca Trabzon’un eksikleri de ortaya çıkmaya başladı. Aykut Demir ve Bosingwa’nın uyum sağlayamaması, Salih Dursun sakatlanana kadar sürdü. Stopere devşirilen Bosingwa, Mustafa Akbaş’ın oyuna girmesiyle özkaynağına dönüş yaparak, takımı adına artık daha verimli oynadı. Trabzonspor’un savunmasının iyileştirilmesi planı ya yapılması beklenen transfer ya da Medjani’nin Afrika Uluslar Kupası’ndan geri dönmesi ve Uğur Demirok’ın sakatlığının sona ermesinden geçiyor. Avrupa normlarına uygun bu iki oyuncu, hem savunmayı toparlar hem de pozisyon üretimine katkı sağlar. Erkan Zengin’in adına belki Kayseri Erciyes maçı bir ölçüt ya da kriter olmamalı. Fakat topu ayağında çok tutması ve girdiği ataklarda direkt kaleye vurmasının ‘yeni Trabzon’un Cardozo’su tarafından memnuniyetle karşılanmadığı pek açık.

90+ REŞAT ÇÖTELİ

Haberin Devamı
YORUM YAZ