MENÜ

Timsah'ın İstanbul'daki hedefi belli

Galatasaray'la pazar günü İstanbul'da karşılaşacak olan Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Sahada en iyisini yapıp, kazanmak istiyoruz" ifadeseni kulandı. Güneş ayrıca, Fernandao ve Serdar Aziz'in Galatasaray ile isimlerinin anılmasıyla ilgili de "Fernandao ve Serdar'ın Galatasaray ile çok konuşulmasının ne Galatasaray'a ne bize yararı var" yorumunu yaptı.

Timsah'ın İstanbul'daki hedefi belli

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, pazar günü deplasmanda oynanacak Galatasaray maçı öncesinde Özlüce Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Takımının genel performansını değerlendiren başarılı teknik adam, "Geçen hafta bu sezonun ilk yarısını kapatmış olduk. Bu hafta itibariyle ikinci yarıya başlayacağız. İlk yarıda 17 maçta 29 puan aldık. İlk 5'te olma mücadelemizde mesafe aldığımızı düşünüyoruz. Kupada birinciyiz. Aziz Behiç milli takımda, sakatlığımız yok. Şener’in bir adale tutulması oldu, takip edeceğiz. Arkadaşların genel havası olumlu, iyi çalışıyorlar. Galatasaray takımı da tecrübeli bir takım, yıldız oyuncuları, iyi taraftarları var. Bizim de taraftarımız iyi. Güzel bir maç olacağını inanıyorum. Hak edenin kazanacağı bir maç olsun istiyorum. Biz en iyisini yaparak kazanmak istiyoruz. Üzerimizdeki üç takımın altındayız, mesafe açık. Diğer takımların üstündeyiz. Vagonun başındayız ama altımızdaki takımların geldiğini görüyoruz. Alttan uzaklaşmak ve yukarı yaklaşmak için bu maçta puanlara ihtiyacımız var" diye konuştu.

'Futbol kimsenin malı değil'


Ekonomik krizlerin takımları etkilediğini gördüğünü anlatan Güneş, "İkinci yarıda bu daha fazla olacaktır. UEFA’nın da yaptırımlarının artması, federasyonun da söylemesi, bu işin ne kadar ciddi olduğunu göstermiştir. Futbol kimsenin malı değil. Herkes parçası olursa işimiz biraz daha kolay olur. Hepimiz bu işin görevlerini yapmalıyız. Biz Bursaspor olarak kendimiz olduk, rol yapmadık. Karşılıklı saygı ile işimizi yaptık. Adam kayırmadan bu işi yürütmeye çalıştık. Bazen camiaların içinde kavgalar oluyor. Geriye baktığımız zaman kaybettiklerimizi geri getiremeyiz. Ama kazanacaklarımız için çok daha üstün gayretlerimizin olması gerekiyor. Oyuncu olarak, İbrahim, Ferhat, Aydın’la daha önce, Furkan, Yasin ve Ethem ile bilikte 6 oyuncu ile ayrılmış olduk. Gelişmelere bağlı olarak gidecek ve kalacak oyuncular olabilir. Takıma katkısı olmayan moralsiz oyuncular gitmek isterse gidebilir. Ekonomik duruma bağlı olarak gelen oyuncular olabilir" ifadelerini kullandı.

Taraftara Fair-Play çağrısı

İlk maçı kendi sahalarında kaybettiklerini ifade eden Güneş, "İnşallah ikinci yarıda iyi bir sonuç alırsak bu bize moral olur. Ama büyük bir maç oynayacağız. Bu maça Galatasaray ve Bursaspor taraftarının sahip çıkacağına inanıyorum. Taraftarımızın Fair-Play’i önde tutarak takımlarına destek olmalarını istiyorum. Hem görüntü olarak çok çirkin olur olumsuzluk hem de para cezası alarak kazandığımızı geri vermiş oluruz" açıklamasında bulundu.

'Kafaları karışmıştı ama...'
Transfer dedikoduları hakkında da konuşan Güneş, şu açıklamayı yaptı: "Parası olan kulüp oyuncu alabilir ama alma şekli olması lazım. Müsabaka günü ismi geçirip sonra vazgeçmek olmaz. Bir oyuncu nerede oynuyorsa oranın elemanıdır. Gideceği güne kadar yüzde yüzünü vermeli. Oyuncunun işi bu. Şu yazılıyor, bu yazılıyor seni ilgilendirmez ki. Talep varsa senin değerli olduğunu gösteriyor, sen işine bak. Biz veririz vermeyiz, alırlar almazlar önemli değil. Sen işini yap. Bu konuda mesafe aldık. Bu konuda en fazla gündeme gelen takımlardan biriyiz. Transfer görüşmeleri kulüple olmalı. Ama maalesef oyuncu ile görüşen kulüplerin olduğunu da biliyoruz. Bu etik değil. Bu oyuncunun kafasını karıştırmak hem oyuncuya hem ülke futboluna zarar verir. Gençliklerinden dolayı bir kafa karışıklığı oldu. Dikkat dağınıklıkları vardı. Son iki hafta, devre arası ve sonrası olumlu izlenim aldım onlardan, onlar da futbola döndüler. Transfer yine konuşulur. Oyuncuların da bununla yaşamayı öğrenmesi lazım. Yağmur yağarsa şemsiye ile çıkacaksın, bunun gibi bir şey bu. Fernandao ve Serdar’ın Galatasaray ile çok konuşulmasının ne Galatasaray’a ne bize yararı var. İnşallah güzel bir maç olacaktır, umarım biz de iyi bir sonuçla ayrılırız." Güneş, Frey ve Taiwo ile ilgili kanaatinin aynı olduğunu ifade ederek, ekonomik sebeplerden dolayı oyuncu alma ile ilgili sıkıntılarının olduğunu söyledi.

IHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ