MENÜ

İspanya'yı karıştıran krampon!

Arda Turan'ın, Barcelona maçında kramponunu yan hakeme doğru savurması olay oldu. Hareket maçın önüne geçerken, yıldız oyuncu hakem raporuyla 3 ay cezadan kurtuldu.

İspanya'yı karıştıran krampon!

İspanya Kral Kupası Çeyrek Finali’nde Barcelona’ya elenen Atletico Madrid’de temsilcimiz Arda Turan’ın yan hakeme attığı krampon, maçı gölgede bırakmayı başardı. Vicente Calderon’da oynanan maçın 47. dakikasında rakibi ile girdiği ikili mücadelenin ardından faul beklerken Hakem Gil Manzano’nun devam kararı vermesi üzerine sinirlenen futbolcu, ayağından çıkan kramponu yan hakeme fırlattı.

Hakem raporu kurtaracak

Sosyal medyada ‘Trend Topic’ listesinde bir numaraya yükselen ve gecenin en fazla tartışılan olayı sonrası maçın hakemi Gil Manzano, Arda’yı sarı kartla cezalandırdı. Manzano, maç sonrası hakem komitesine gönderdiği raporda Arda Turan’ın oyunun tansiyonundan kaynaklanan sinirle ayakkabısını sahanın dışına doğru fırlattığını ve yan hakemi hedef alan bir hedefi gözetlemediğini belirterek, yıldız
oyuncunun 3 ay ceza almasının önünü kapatmış oldu.

Ne dediler?

Mehmet Demirkol (Fanatik Yazarı)

Arda Turan, pozisyonda kontrolünü kaybetmiş. O anda olup bitenle, faulle alakalı bir sinir hali olduğunu sanmıyorum. Maçın gelişimiyle, hem hakeme hem de rakibe olan bir tepki bu. Hatta biraz da kendisine ve takımına olan bir patlama.

Mehmet Topal (Fenerbahçe)

Arda çok yakın arkadaşım. Hem karakteriyle hem yeteneğiyle herkese örnek olacak bir futbolcu. İspanya’da Kral Kupası, La Liga şampiyonluğundan daha önde gelir. Bu prestiji yüksek kupanın gerilimi de hakem hatalarıyla maçta tavan yaptı. Böylesine anlık parlamalar İspanya’da normal karşılanır. Arda’nın hareketinde bir ard niyet aramak mantıksız. O kramponu birisine zarar vermek için değil, tepkisini ortaya koymak için attı.

Necati Ateş (Kayseri Erciyesspor)

Maçın içinde bazen kontrolünüzü kaybedebiliyorsunuz. Cristiano Ronaldo bile durduk yerde adama hem dirsek hem de tekme attı. Karşılaşmada yenik duruma düşmeleri, 10 kişi kalmaları, buna neden olmuş olabilir. Arda benim kardeşim gibidir. Ayakkabısını hakeme doğru fırlatmak gibi bir düşüncesi olacağını sanmıyorum. Futbolda bunlar olabiliyor. Twitter’da onun için hazırlanan capslere baktım. Bir anda futbolumuzun değerini ne hale getiriyoruz. Çok yazık!

Abdullah Avcı (İ.Başakşehir TD)

A Milli Takım’da da beraber çalıştığım Arda Turan’ı çok iyi tanırım. İspanya Kral Kupası’ndaki hareketini, isteyerek yaptığını düşünmüyorum. Bu hareket Barcelona mücadelesinin gerilimiyle, kazanma hırsından dolayı kaynaklandığını düşünüyorum. Hakemin kötü yönetimini de gözönünde bulundurursak, böyle bir harekette bulunmasına neden oldu. Eminim ki Arda, pişman oldu ve yapmış olduğu hareketten dolayı özür diyelecektir.


Arda Turan'ın akıbeti belli oldu

Haberin Devamı
YORUM YAZ