MENÜ

Fenerbahçe'ye şok haber

Daha önce Passolig'in 9 milyon Dolar'lık anlaşma teklifini reddeden Fenerbahçe yönetimi, yeniden masaya oturmak istedi ancak bu kez teklif daha düşük oldu.

Fenerbahçe'ye şok haber

Daha önce Passolig'le anlaşmayı reddeden Fenerbahçe yönetimi, seyirci sayısında beklediğini bulamadı. Sarı-Lacivertliler bunun üzerine Passolig ile yeniden masaya oturdu ancak bu defa sezon başında reddedilen 9 milyon Dolar'lık bedel aşağıya çekildi. Firma, "“O teklifimiz daha önce geçerliydi. Şimdi vereceğimiz miktar daha düşük olur” yanıtını verdi.

Bu sezon uygulamaya giren ‘e-bilet’ sistemini üstlenen Passolig firması kulüplerle belli mali anlaşmalar yapmıştı. Hem Anadolu kulüpleri hem de büyük kulüpler önemli gelir elde ettikleri bu anlaşmadan memnun kalmışlardı.
Firma, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzon’a sponsorluk başlığı altında 9’ar milyon dolar aktarmış, statlarındaki e-bilet sistemini de ücretsiz kurmuştu.

'Daha fazla isteriz'

Fenerbahçe ise ‘e-bilet’e en son dahil olmuştu. Sarı-Lacivertliler Passolig ile yaptığı ilk pazarlıklarda, taraftar kitlesinin ve kâr potansiyelinin daha büyük olduğunu gerekçe gösterip diğer kulüplere aktarılan paranın çok daha fazlasını talep etmiş fakat anlaşma sağlanamamıştı. Daha sonra yapılan anlaşmada ise Fenerbahçe, taraftarlara kredi kartı veya bazı bankacılık hizmetlerini pazarlama hakkını da içeren kart sistemine dahil olmamıştı. Bu yüzden diğer kulüplerin kartları 25-30 liradan satılırken Fenerbahçe kartları 8,5 liradan satışa sunulmuştu. Ayrıca Kanarya 9 milyon dolarlık katkıyı da geri çevirmişti. Ancak Fenerbahçe sezonun ilk yarısında taraftar sayısı ve tribün gelirlerinde istediği seviyeye çıkamayınca Passolig’le yeniden masaya oturdu ve daha önce istemediği 9 milyon doları almak istediğini beyan etti.

Banka şartı var


Passolig firması ise 9 milyon dolarlık teklifin daha önceki dönemde geçerli olduğunu ve daha düşük bir para ödeyebileceğini belirtti. Bu parayı verebilmek için de Fenerbahçe’nin kredi kartlı veya banka kartlı sistemlerden birine dahil olması şartını koştu. Sarı-Lacivertliler bu teklife şimdilik soğuk baksa da taraflar arasında pazarlıklar sürüyor.

Bugün

Haberin Devamı
YORUM YAZ