MENÜ

Erkeklerde finalin adı; Djokovic-Murray

Avustralya Açık'ta geçen yılın şampiyonu Stanislas Wawrinka'yı 3-2 yenen Djokovic, finalde Andy Murray ile karşılaşacak.

Erkeklerde finalin adı; Djokovic-Murray

Avustralya’nın Melbourne kentinde düzenlenen turnuvanın 12. gününde tek erkekler yarı finalinde turnuvada 4 şampiyonluğu bulunan Sırp Novak Djokovic ile son şampiyon 4 numaralı seribaşı İsviçreli Stanislas Wawrinka karşılaştı.

İki tenisçinin de birbirinin servisini kırmakta zorlandığı, başa baş geçen ilk set, "tie break"e gitti. Oyunun bu bölümünde rakibine 7-1 üstünlük kuran Djokovic, maçta 1-0 öne geçti.

İkinci sette daha üstün bir performans sergileyen Wawrinka, etkili servis atışlarından bulduğu sayılarla rakibine üstünlük kurarak seti 6-3 aldı ve karşılaşmayı 1-1’e getirdi.

Dünya 1 numarası Djokovic, üçüncü sette hızlı başlayarak 3-0 öne geçse de pes etmeyen Wawrinka, Sırp raketin servisini kırarak durumu 3-3’e getirdi. File önünden bulduğu sayılarla oyuna yeniden ağırlığını koyan Djokovic, seti 6-4 alarak maçta 2-1 öne geçti.

Dördüncü sette "winner" vuruşlarda Djokovic’e karşı 11-0’lık üstünlük sağlayan Wawrinka, sert servislerinin de yardımıyla rakibini 6-4 yenerek karşılaşmayı final setine taşıdı.

Final setine üst üste basit hatalar yaparak başlayan Wawrinka karşısında üstün bir performans sergileyen Djokovic, yorulan rakibi karşısında oyunun kontrolünü tamamen ele geçirdi. Tecrübesiyle rakibine şans tanımayan Djokovic, seti 6-0, karşılaşmayı ise 3-2 kazanarak finalde Andy Murray’in rakibi oldu.

Turnuvanın tek kadınlar finalinde dünya 1 numarası ABD'li Serena Williams ile 2 numaralı seribaşı Rus Maria Sharapova yarın karşılaşacak. Büyük Britanyalı 6 numaralı seribaşı Murray ile Djokovic arasındaki tek erkekler finali ise pazar günü oynanacak.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ