MENÜ

Bu gurur Kaf-Kaf'ın

Pınar Karşıyaka, başarı serüvenine ara vermiyor. Geçen yıl; Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanan ve ligde yarı final oynayan Yeşil-Kırmızılı ekip, coach Ufuk Sarıca yönetiminde bu kez Avrupa Kupası'nda TOP 16'ya kaldı.

Bu gurur Kaf-Kaf'ın

Pınar Karşıyaka, 3 sezondur takımın başında yer alan antrenör Ufuk Sarıca yönetiminde Ligde ve Avrupa’da fırtına gibi eserken, 2’nci turda 4’te 4 yaparak tarihinde ilk kez son 16’ya kaldığı Eurocup’ta final ve ardından Euroleague’e göz dikti. İlk kez 1975’te katıldığı Avrupa Kupaları’nda 2010-11 sezonundan itibaren aralıksız boy gösteren ve Eurochallenge’ta aynı sezon çeyrek final gören Pınar Karşıyaka, Sarıca’yla başarı çıtasını sürekli yükseltti. Yeşil-Kırmızılılar, Ufuk Sarıca döneminde ligde 2 yarı final, 2012-13’te Euro Challenge Kupası’nda final oynadı, 2013-2014’te Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazandı.

Tarihi Beşiktaş maçı!

Geçen sezon ilk kez yer aldığı Eurocup’ta 2’nci turda elenen Pınar Karşıyaka, bu sezon M Grubu’ndaki 4. maçında Paris Levallois’i binlerce taraftarının önünde yenip, grup maçlarının bitimine 2 hafta kala TOP 16’yı garantiledi. Kaf Kaf, Eurocup’taki 32 takım arasında Lokomotiv Kuban ve Bayern Münih’le birlikte 4’te 4’le üst turu garantileyen 3 ekipten biri olmanın gururunu yaşıyor. Paris Levallois karşılaşmasında ayrıca Avrupa Kupaları’ndaki 10 bininci sayısını atan Pınar Karşıyaka, tarihi galibiyet serisine bir adım daha yaklaştı. Kupada son 4 maçını kazanan Pınar Karşıyaka, haftaya Beşiktaş İntegral Forex’i de yenerse Avrupa’da ilk kez üst üste 5 galibiyet almış olacak. Yeşil-Kırmızılılar, rakibini mağlup ederse liderliği de matematiksel olarak garantileyecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ