MENÜ

Başkanlık seçimlerinde Totti'ye oy çıktı

İtalya'da 12. cumhurbaşkanını belirlemek için çalışmalar sürerken, dün yapılan ilk tur oylamada sandıktan AS Roma takımının kaptanı Francesco Totti'ye de 5 oy çıktı.

Başkanlık seçimlerinde Totti'ye oy çıktı

Giorgio Napolitano'nun 14 Ocak'ta istifa etmesinin ardından "Çizme"de yeni cumhurbaşkanı arayışları sürüyor. Temsilciler Meclisi'nde 1009 parlamenter ve idari bölge temsilcisinden oluşan Büyük Seçici Meclis, dün 1. tur, bugün de 2 ve 3. tur oylamalara katıldı. Yarın yapılacak 4'üncü turda devletin zirvesinin belirlenmesi beklenirken, her cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olduğu gibi bunda da sandıktan sürpriz isimler çıktı.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, bazı parlamenterler provokasyon amaçlı olarak meşhur TV yüzlerinin yanı sıra, Roma'nın yaşayan efsanesi 38 yaşındaki Francesco Totti'nin de adını seçim kağıdına yazdı. Sandıktan Totti'ye 5 oy çıkarken, Temsilciler Meclisi Başkanı Laura Boldrini, cumhurbaşkanı seçilme yaşının en az 50 olması gerektiğini gerekçe göstererek, yıldız futbolcunun adını salonda açıkça okumadı.

Esma ÇAKIR/ROMA, (DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ