MENÜ

Spalding Gelişim Ligi'nde heyecan başladı

Bu yıl 6.'sı düzenlenen Spalding Gelişim Ligi'nde heyecan başladı.

Spalding Gelişim Ligi'nde heyecan başladı

Bu yıl 6.’sı düzenlenen Spalding Gelişim Ligi'nde heyecan başladı. Kasım 2014-Haziran 2015 tarih aralığında 11-17 yaş aralığında 3200 basketbol altyapı sporcusunu buluşturan organizasyonda takımlar ve izleyiciler şimdiden keyif dolu bir sezon geçirmeye başladılar bile. Rekabet, takım ruhu, motivasyon, işbirliği, strateji geliştirme gibi bir çok noktada deneyimlenmeyi pekiştirmeye yönelik kurgulanan gelişim liginde takımlar hem eğleniyor, hem de yarışıyor. Sezon sonuna kadar 580 maç oynayacak ekipler şimdiden maçlarda kıyasıya rekabeti sürdürürken, Ana sponsorluğunu Spalding’in üstlendiği ligde DenizBank, Finspor, Gürpınar Su , Katamaran Productıon ve Makarspor diğer çözüm ortakları arasında yer alıyor. Ligde Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes, İbb gibi kulüp takımlarının yanısıra, Açı okulları Enka, Terakki ve Hisar okulları gibi kolej takımlarıyla katılan ekiplerde şampiyon olabilmek için mücadelelerini sürdürüyor.

Şişli’de Teşvikiye Spor Kulübü Spor Salonu'nda gerçekleştirilen maçlarda en az katılımcı sporcular kadar onlara destek olmak için maçları izleyen velilerde bu heyecana ortak oluyorlar.

Sezon içinde daha çok maç yaparak deneyimlerini arttırmak isteyen sporcuların ve kulüplerin vazgeçemeyeceği keyifli bir ortam olarak varlığını sürdüren organizasyon tüm yarışmalar boyunca fair play ruhunu katılımcılarına aktarmayı ve uygulamayı kendisine ilke edinmiş halde.

Haziran 2015’te sona erecek lig bu tarihe kadar all star, yetenek yarışması ve kıtalar şampiyonu kategorilerinde motivasyon içerikli çeşitli alt eventlerde devam edecek.

Müsabakalar boyunca sporcuların isimlerinin anons edilmesi, müzik eşliğinde oyun, üst liglerde kullanılan malzemelerin kullanılması, büyük liglerde görülen etkinliklerle sporcuların bu yaşta desteklenmesi ve profesyonel basketbol hayatına adım atabilmeleri amaçlanıyor.

Her Pazartesi belirlenen haftanın antrenörü, oyuncusu, antrenörü ve beşi gibi seçimler sporcuların motivasyonunu üst düzeyde tutuyor.

Profesyonel olabilcekler sporcuları araştıran scout ekipleri maçlarda sporcuları takip ederek geleceğin yıldızlarını ortaya çıkartmaya çalışıyorlar..

Sporcular küçük yaşlarına rağmen organizasyonun destekleri ile Türkiye Basketbol liginde oynayan profesyonel bir sporcu ile aynı duyguları yaşayabiliyor.

Türkiye’de ilk defa U-12 kız kategorisinde turnuva düzenleyerek bu konuda da kız sporcuların tecrübe kazanmasını ilerde ki yıllarda çıkacakları profesyonel müsabakalara şimdiden hazırlanmaları sağlanıyor

Haberin Devamı
YORUM YAZ