MENÜ

PFDK, Ümit Özat'a faturayı kesti

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Elazığspor teknik direktörü Ümit Özat'a 7 maç men cezası verdi.

PFDK, Ümit Özat'a faturayı kesti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat'a faturayı kesti. 38 yaşındaki teknik direktör, kuruldan 7 maç men cezası aldı.

Olay neydi?

PTT 1. Lig’in 17. haftasında Antalyaspor ile Elazığspor takımları arasında oynanan karşılaşmada bir sakatlık sonrasında Antalyaspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı hakemden oyunun durdurmasını, Ümit Özat ise devam etmesini istemişti. Atağın tamamlanmasının ardından iki teknik direktör birbirlerine el hareketleriyle tepki göstermişti. Maç sırasında kendisine ayrılan çizgiyi ihlal eden ve sık sık maçın dördüncü hakemi tarafından uyarılan Özat, maçın bitimine bir dakika kala tribüne gönderilmişti. Maç sonunda soyunma odasına giden Ümit Özat, bu kez de futbolcu tüneline girerken taraftara el hareketi yapmıştı.

Özür diledi

Olayın ardından bir açıklama yapan Ümit Özat, "Yapmış olduğum hareketin savunulacak bir tarafı yoktur. Neden yaptığımı özetleyecek zekice bir açıklama da yoktur. Hata yaptım. Olayın sıcaklığı, maçın ambiyansı ile yanlış bir tepki verdim. Böyle bir tepki oluşturmak bana yakışan bir tavır değildi. Bundan dolayı Antalyaspor camiasından, olaya şahit olan herkesten ve spor kamuoyundan özür diliyorum." dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ