MENÜ

"Hedef kesinlikle yan hakem değil"

Prof. Dr. Ahmet Ertan Tezcan, Best FM'de yayınlanan “Gökhan Dinç ile Basın Tribünü” programında Spor Müdürü Gökhan Dinç'in sorularını yanıtladı. Tezcan, Arda Turan'ın yan hakeme fırlattığı krampon pozisyonu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"Hedef kesinlikle yan hakem değil"

“Dünyada başka bir şey yokmuş gibi Arda’nın krampon olayı en ön sıraya konulmuş”

Atletico Madrid ve Barcelona arasında geçen mücadelede Arda Turan’ın hakeme fırlattığı krampon hakkında konuşan Tezcan “Dünyada başka bir şey yokmuş gibi masum bir olay en ön sıraya konulmuş. Pozisyonu incelersek Daniel Alves, Arda Turan’a arkadan gelip net bir faul yapıyor. Yaşanan hadise yan hakemin yaklaşık 3 metre çaprazında oluyor. İspanyol hakem kaldırması gereken faul bayrağını kaldırmıyor. Bu durumda Arda Turan çok hızlı bir şekilde ayakkabısını alıyor. Pozisyon devamında ise kramponunu yan hakeme değil sahanın dışına fırlatıyor. Yani bir tepki gösteriyor” dedi.

“Hedef kesinlikle yan hakem değil”

Kritik mücadelede Arda’nın kramponunu hakeme doğru fırlattığı pozisyon için konuşan Tezcan “ Birkaç defa pozisyonu izledim. Baktığım zaman hedefin kesinlikle yan hakem olmadığı kanısına vardım. Arda Turan o anda zihnen çok yorgun olduğu için bir refleks olarak o hareketi yaptığını düşünüyorum” dedi.

“Öfke erkeğin kadınsı yönüdür”

“Arda’nın verdiği tepki öfke değil, sinirlenme tepkisidir. Sinirlenmek doğal bir insan davranışıdır. Öfke ise erkeğin kadınsı yönüdür. Arda Turan’ın sinirlenme ve öfke barajını, o an ki zihinsel yorgunluğu ve psikolojisi göz önüne alınırsa, iyi ayarladığını düşünüyorum. Bilimsel olarak konuşmak gerekirse vermiş olduğu tepki omur ilik bölgesinin beyni uyarması sonucu ortaya çıkmıştır. Bu tarz tepki olayları futbol içersinde de mevcuttur” ifadesini kullandı.

“Hakemi bilinçli kollama var”


Maç esnasında yoğun baskı altında olan Arda Turan’ın psikolojik olarak Hakemi koruduğunu söyleyen Tezcan “Kramponunu atarken bile hakemi ve kendi futbol geleceğini dolaylı olarak koruma vardır. Eğer Arda bilinçsizce o hareketi yapmış olsaydı, direkt olarak kırmızı kart görür ve 6 ile 8 hafta arasında futboldan men cezası alabilirdi.”

“Hakem Arda Turan’ın kötü niyetli olduğunu düşünseydi sarı kart vermezdi”

İspanyol hakemin Arda’ya gösterdiği sarı kartı değerlendiren Tezcan “ Pozisyon sonrası hakem Arda’ya sarı kart gösteriyor. Eğer orta hakem kramponun bilinçli olarak yan hakeme atıldığını düşünseydi kesinlikle kırmızı kart gösterirdi” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ