MENÜ

Fernandao seneye Galatasaray'da

Galatasaray, Bursaspor'un golcüsü Fernandao'nun transferini bitirmeye kararlı. Sambacı'nın kulübü Paranaense ile görüşen Sarı-Kırmızılılar, “Önce Bursa ile anlaşın” cevabı üzerine, sezon sonunu bekleme kararı aldı. Fernandao'nun kiralık kontratı bitince, resmi teklif yapılacak.

Fernandao seneye Galatasaray'da

Sarı-Kırmızılı ekibin teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, Spor Toto Süper Lig’de en beğendiği futbolcular sorulduğunda, ilk isim olarak Fernandao’yu dile getirmişti. Brezilyalı futbolcuyu mutlaka kadrosunda görmek isteyen 45 yaşındaki çalıştırıcı, yönetime de bu konuda raporunu sundu. Ancak Galatasaraylı idarecilerin girişimleri sonuçsuz kaldı. Öte yandan yabancı kontenjanında yer açılamamış olması, Sarı-Kırmızılılar’ın ara transferde tüm yollarını tıkadı. Buna karşın Galatasaray cephesi bu transferden vazgeçmiş değil. Geçtiğimiz hafta Atletico Paranaense ile masaya oturan Sarı-Kırmızılılar, “Önce Bursa ile anlaşın” cevabını almıştı. Çünkü Fernandao’nun sezon sonuna kadar Bursaspor’la kiralık kontratı var. Galatasaray cephesi bu gelişmenin ardından rotayı Mayıs ayına çevirdi. Brezilyalı golcünün Bursa’yla kontratı bitince, Paranaense’ye resmi teklif götürülecek.

Yeni kuralla ilk takviye!

Her ne kadar mayıs ayında Galatasaray seçimli kongreye gidecek olsa da, şu ana kadar başkan adaylığını açıklayan ya da bir şekilde dile getiren her ismin, Hamza Hamzaoğlu ile çalışmak istediği görüldü. Hâl böyle olunca da, Fernandao transferi kaçınılmaz gibi görünüyor. Yeni sezondan itibaren uygulanacak 14 yabancı oyuncu kuralı da, Galatasaray’ın işini bir hayli kolaylaştıracak.

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ