MENÜ

Bursaspor'un Ozan Tufan kararı belli oldu!

Bursaspor Kulübü'nün 2015 yılındaki ilk Divan Kurulu toplantısı Özlüce Tesisleri'nde yapıldı. 385 Divan Kurulu üyesinden 103'ünün katılımıyla yapılan toplantıda konuşan Recep Bölükbaşı, "Hiçbir futbolcumuzu satmıyoruz" dedi.

Bursaspor'un Ozan Tufan kararı belli oldu!

Bursaspor'un 2015 yılı ilk Divan Kurulu toplantısı geçtiğimiz hafta vefat eden kurucu üyelerden Muhsin İğmen anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Sonrasında ise yeni üyeler tanıtıldı. Ardından Başkan Recep Bölükbaşı kulübün maddi durumuyla ilgili olarak bilgi verdi. Katılımın, çok olmasına sevindiğini belirten Recep Bölükbaşı, kulübün son durumuyla ilgili bilgi verdi. Bölükbaşı şunları söyledi: "Profesyonel takımımız şuan dördüncü sırada. Sezon başındaki tecrübesizlik olmasaydı en az 10-12 puan kaybetmez lider olurduk. Bursaspor, Türkiye'nin en büyük şehir takımı. Ülkenin en büyük ve gelişen şehri. Futbolla, sporla yatıp kalkıyor. Çok güçlüyüz. Bunu Bursaspor üzerinde yansıtırsak, önümüzdeki dönemlerde yalnız Türkiye'de değil Avrupa'da da söz sahibi olacaktır. Bunun için birlik ve beraberlik olsun. Ona yavaş yavaş ulaşıyoruz. Bu bizi onurlandırıyor."

Avrupa takımı olacağız

"Kulübümüzün kalıcı gelirleri yok" yok diyen Bölükbaşı, "Kalıcı gelir sağlamak için herkes bir şeyler yapmak istiyor. Başka benzinlikler de olabilir. Türkiye'nin en zengin kulübü olabiliriz. Ancak bugünkü rakamlar Bursaspor, Bursa için büyük borçlar değil. Bunu sabır ve tahammül gösterirsek, bizde telaşe kapılmazsak, iyi günler yakın. Şimdiye kadar iyi yönetmiştik. Bundan sonra da yöneteceğiz. Bursaspor'un önce Türkiye'de Avrupa'da ve dünyada söz sahibi yapabiliriz. Benim ve ekibimin tek istediği bu. Şuana kadar verdiğiniz destemle bugünlere geldik. Bizim için bırakır gider, bu takım düşer dediler. Ancak ligde geldiğimiz yer belli" dedi.

Fakir ama gururluyuz

Bursaspor'un fakir, ama gururlu olduğunu belirten Recep Bölükbaşı, "Paramız yok, ama hak ettiklerinin üstünde vermeyi çabalıyoruz. Onlarla beraber yaşıyorum. Paramız yoktan basketbol takımını kurduk. Şuan an ayrı bir heyecan verdi. Salon doluyor. İçeride dışarıda. Bayan takımımız voleybolda ikinci. Kayakta bir arkadaşımız geldi, dünya Şampiyonasına uğurladık. Kulübümüz olimpiyatlar sesinin duyulması. Sonuçta 13 branş var. Profesyonel takımımız var 3. Lig'de. Yarışmacı takım olsun dendi. Ekonomik durum olmadığı için takviye yapılamadı. Belediye başkanlarıyla dialoğum var" ifadelerini kullandı.

Kulübün borcu 88 Milyon TL

"Birkaç bankaya borcumuz var, temlikli borçlar var" diyen Bölükbaşı şunları söyledi: "Buna karşılık 31.12 2014 tarihine kadar borçları 8 milyon 150 TL, Ocak'tan mayıs sonuna kadar 23 milyon 500 bin TL. Tahmini vergi 12 milyon TL, piyasaya borcu 1 milyon 900 bin, personel maaşları 5 milyon TL, eski vergi 580 bin TL, Volkan Şen'in transferinden Trabzonspor'a 147 bin 500 son senet. 125 milyon TL. Tahmini gelirimiz naklen yayın 15 milyon, spor toto isim hakkı 2 milyon 500, benzinlikten 19 milyon TL daha gelir gelecek. Toplam gelir 36 milyon 500 bin. 88 milyon 700 bin TL borcumuz var. 4-5 futbolcumuza çok yüksek bedellerle transfer teklifleri var. Yerlileri satıp Bakambu'da satarsak kulüp olarak kara bile geçeriz."

Oyuncu satmıyorum

Transferlerle ilgili olarak Bölükbaşı, "İstanbul basını bugün bizi aradılar. Bende satılık futbolcu yok. Bursaspor futbolcu satmayacak. Değerini bulursa satarız. İbrahim Yazıcı değerini bulursa ceketimi satırım demişti. Gelecek teklif camiamızı mutlu ederse satarız. Maalesef çok sabırsız milletiz. Biz fakirlik edebiyatı yapmadık. Stadın KDV'si Bursaspor'un borcunu öder. Yeni yıldızlar asırsın yeni stat açılıyor. Büyürseniz her şeyi yaparsınız. Bursaspor'daki futbolcuların değeri sonsuz. Hiçbir futbolcumuzu satmıyorum" deyince divan kurulu üyelerinden alkış aldı.

Yıldızları satmayalım

Satılık futbolcu olmadığını söyleyen Recep Bölükbaşı, "Ozan Tufan altyapıdan geldi. Yeni yabancı yasasından sonra değeri düşer dendi. Ama düşmediği ortada. İstanbul'da hiçbir kulüple görüşmedim. İbrahim Hacıosmanoğlu çok yakın dostum onunla görüştüm. Çok istedi. Ama güzel bir ivme yakaladık. Bursa çok mutlu. Aslında satmamız lazım. Ama satmayacağız. Buradan da İstanbul medyasına da yerel medyaya da söylüyorum; Satılık futbolcu yok. Kesinlikle satmayacağım. Kötü durumda olursak hep beraber göğüs gereceğiz. Ozan Tufan ve Şener'e 8,5 milyon Euro ve 3 futbolcu verdiler. Satalım mı" deyince üyeler satmayalım cevabını verdi.

Cemal EKENTOK - BURSA / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ