MENÜ

Bu çocukta iş var

Editörümüz Arda Erol değerlendirdi: Yunus, Mönchengladbach altyapısında yetişti. 2011 yılında Tuchel'i geri çevirmedi, Mainz'a transfer oldu. Kısa sürede kalitesini gösterdi, ilk 11'e girdi. A takım hariç U17'den itibaren Almanya'nın tüm alt yaş kategorilerinde oynadı. Çok yönlü, teknik, süratli, yaratıcı, mücadeleci bir oyuncu.

Bu çocukta iş var

Sürpiz bir şekilde Fenerbahçe’nin gündemine giren Yunus Mallı; Hakan Çalhanoğlu, Tolgay Arslan, Tolga Ciğerci, Kaan Ayhan kadar ülkemizde popüler olmadı. Bu nedenle futbolseverlerin çoğu, hakkında fazla bir şey bilmiyor. Hatta bazı Fenerbahçe taraftarları, “Yunus Mallı da nereden çıktı?” diye düşünebilir. Ancak 22 yaşındaki oyuncuyu izleyenler, ne kadar yetenekli bir olduğunu kısa sürede fark ediyor.

‘Yeteneklerine inanamadım’

Yunus Mallı
futbol hayatına Kassel’de başladı. Burada kısa sürede kendini gösterdi ve son dönemde Alman futboluna birçok yıldızı kazandıran Mönchengladbach’a transfer oldu ve burada U17 takımında yeni macerasına başladı. Ardından U19’a yükseldi. Hızı, yüksek tekniği, sürati ve yaratıcı yönleriyle kısa sürede dikkatleri üzerine çekti. M’Gladbach kendisini tutmayı çok istese de Thomas Tuchel’in devreye girmesiyle Mainz’ın yolunu tuttu. Kulübün genel menaceri Christian Heidel, genç yıldızla ilgili olarak, “Mönchengladbach’ta onun için yeni Mesut (Özil) dendiğini duymuştum. Yunus’un antrenmanlardaki performansını gördüğümde onun yeteneklerine ve kendisini transfer edebilmemize inanamamıştım” yorumunu yaptı.

Tuchel savunma yapmayı öğretti

Thomas Tuchel, Yunus Mallı’nın kariyerindeki dönüm noktası oldu. 2011-12 sezonunun ilk 9 haftasında genç takımla maçlara çıkan yetenekli oyuncu, Hertha Berlin karşısında ilk kez ligde forma şansı buldu. Sezonu ligde 13 maçta 470 dakika süre alıp, 1 asist yaparak tamamladı. 2012-13 sezonunda ise ligde 14 maçta görev yaptı, ilk golünü Fürth karşısında attı. 2013-14 ise Yunus Mallı’nın patlama yaptığı dönem oldu. Bundesliga’da 21 mücadelede 5 kez fileleri sarstı, 4 asist yaptı. Genç oyuncu, Tuchel sayesinde savunma yönünü de güçlendirdi. Verdiği bir demeçte, “Thomas Tuchel benden daha agresif olmamı ve defansa yardım etmemi istedi. Onun sayesinde bu yönlerimi geliştirdim” dedi.

Yeni sözleşme imzalamadı

22 yaşındaki oyuncu Mainz’ın değişilmezleri arasına girmeye başlamışken, Tuchel’in 2013-14 sezonu sonunda görevi bırakmasıyla işler değişti. Başarılı teknik adamın bu kararı Mainz’ı olduğu kadar Yunus’u da sarstı. Yeni teknik direktör Kasper Hjulmand kendisine düzenli olarak şans vermedi. Ligde 14 maçta oynasa da sadece 742 dakika süre aldı. Orta sahada peş peşe yaşanan sakatlıkların ardından 16. haftadaki Köln maçında 90, 17. haftadaki Bayern Münih mücadelesinde ise 87 dakika sahada kaldı. Tuchel sonrası kulüpte mutsuz olan Yunus, sezon sonunda bitecek olan sözleşmesini uzatmadı.

Arda Erol

Haberin Devamı
YORUM YAZ