MENÜ

Beşiktaş 3-1 Sarıyer

Ziraat Türkiye Kupası F Grubu mücadelesinde Beşiktaş, Sarıyer'i 3-1 mağlup etti. Siyah-Beyazlılar'ın gollerini 41. dakikada Necip Uysal, 78. dakikada genç furkan Yaman ve 81. dakikada yeni transfer tolgay Arslan atarken, Sarıyer'in tek golünü 80. dakikada Cemre attı.Beşiktaş grubunda puanını 9'a yükselterek iddiasını devam ettirdi.

Beşiktaş 3-1 Sarıyer

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadeleye iki takımda tutuk başladı. Siyah-Beyazlılar'ın hocası Slaven Bilic, yeni transferler Alexander Milosevic, Daniel Opare ve Tolgay Arslan'a ilk 11' de şans verdi. İlk yarıda iki ekip de pozisyon bulmakta zorlanırken, 41. dakikada Neip uysal'ın kafa golüyle Beşiktaş, devreyi 1-0 önde kapadı.

İkinci yarıya ev sahibi Siyah-beyazlılar daha istekli başladı. 61. dakikada Gökhan Töre ve Demba Ba oyuna dahil olurken Kerim Frei ve Jose Sosa saha kenarına geldi. 78. dakikada Gökhan Töre'nin asistinde genç Furkan Yaman skoru 2-0 yaptı. Bu golden sadece 2 dakika sonra Sarıyer, Cemre Atmaca ile farkı tekrar 1'e indirdi: 2-1

Tolgay ilk maçında golle buluştu

Siyah-Beyazlı ekip bu gole yanıt vermekte gecikmedi.uzun bir transfer sürecinin ardından Beşiktaş forması giymeyi seçen Tolgay Arslan ceza sahasına girerken yaptığı vuruşta fileleri havalandırdı ve skoru 3-1 yaptı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, sahadan 3 puanla ayrılarak gruptan çıkma şansını devam ettirdi.


Beşiktaş Avrupa'da 1 numara


Maçtan notlar

Yeni transferler ilk 11'de

Kara Kartal
'ın yeni transferleri Tolgay Arslan, Alexander Milosevic ve Daniel Opare ilk 11’de sahaya çıkarak, ilk kez resmi maçta oynama fırsatı yakaladı. Milosevic, savunmanın göbeğinde genç Atınç Nukan ile görev aldı. Sezon sonuna kadar kiralanan Opare, lisansının çıkması sonrası Serdar Kurtuluş’un yokluğunda sağ bekte forma giyerken, Tolgay Arslan ise orta sahada şans buldu.

Yedeklerde 3 genç oyuncu

Teknik direktör Slaven Bilic, yedekler arasında Muhammed Enes Durmuş, Muhammed Raşit Şahingöz ve Oğuz Aksoy gibi genç oyunculara da şans verdi. Sezon başında Mersin İdman Yurdu’na kiralık olarak verilen, ancak Siyah-Beyazlı takıma geri dönen kaleci Günay Güvenç de yedekler arasında yer aldı.

Taraftarlar maça ilgi göstermedi

Beşiktaş ile Sarıyer arasında Atatürk Olimpiyat Stadı oynanan maça taraftarlar ilgi göstermedi. Toplam kapasitesi 75 bin 145 kişi olan statta bin 500’e yakın Siyah-Beyazlı taraftar, karşılaşmayı izledi. Çok az sayıdaki Sarıyer taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden mücadeleyi takip etti. Müsabaka öncesinde taraftarlar, iki takım oyuncularını birlikte tribünlere çağırıp sevgi gösterisinde bulundu.

FOTOĞRAF: SAYCAN SAYIM

Haberin Devamı
YORUM YAZ