MENÜ

Bak Emenike! Dersimiz gol

İsmail Kartal, Nijeryalı'nın son vuruşlarını geliştirmek için düğmeye bastı. Antrenör Fatih Yıldız, dünkü idmanın ardından Emenike'ye 'gol' dersi verdi!

Bak Emenike! Dersimiz gol

Fenerbahçe’nin suskun forveti Emmanuel Emenike, sonunda İsmail Kartal’ın sabrını taşırdı. Her ne kadar Kasımpaşa maçındaki mücadelesiyle alkış alsa da son vuruşlarda yine saç baş yolduran Emenike özel ders alıyor! İsmail Kartal, antrenör Fatih Yıldız’ı Nijeryalı yıldıza ‘gol’ dersi vermesi için görevlendirdi. Yıldız, dün sabahki idmandan sonra 27 yaşındaki forvetle özel bir çalışma gerçekleştirdi. Emenike, gol vuruşunu geliştirmek için çeşitli idmanlar yaptı. Ayrıca yıldız futbolcuya, dünyaca ünlü golcülerin videoları da izletiliyor. İsmail Kartal bu çalışmalar sayesinde, 17 lig maçında sadece 2 kez ağları sarsan Emenike’nin gol orucunun son bulmasını temenni ediyor. Kulübeye geçebilir Moussa Sow’un rötar yapmadan dönmesi halinde Emmanuel Emenike’ye bir kez daha kulübe yolu gözükebilir. Alper’in son haftalarda sol kanattaki performansından memnun kalan İsmail Kartal’ın bu nedenle Sow’u Emenike’nin yerine ilk 11’de oynatması bekleniyor.

Yusuf Dursun

MİNİ YORUMLAR


23 milyon Euro’luk bir forvete gol dersi verilmesi ne kadar doğru?


Mehmet Demirkol: Eksikleri tamir için çalışma normal

Bunu en baştan ‘gol nasıl atılır’ dersi olarak görürsek doğru olmaz. Hocanın belli konularda eksiklik görüp bunun tamiri konusunda çalışma yapması normal. Hatta konu Emenike ise gerekli. Emenike tek santrfor oynadığında hem pozisyon alma hem bileşik hareketler hem de şut-pas seçimleri konusunda kafasını berraklaştırmalı. Emenike şut çekmeyi bile denemiyor. Ya da pas vermeyi pozisyondan vazgeçmek olarak görür hale geldi. Dolayısıyla kekeme bir futbol ortaya çıktı. O, böyle değildi. Bu, sıfırdan öğrenmek değil. Ben, bunu bildiklerini hatırlamak, doğru zamanda doğru işi yapmak, eksikleri gidermek olarak algılıyorum. Emenike basit oyuna dönmeli. Kafasında pozisyonları önceden planlamalı. Dolayısıyla çalışması gerekli... Hem de çok. Bu, hiç bir işe yaramasa psikolojik olarak rahatlamasına yarayabilir.

*****

Feyyaz Uçar: İlla ders alacaksa...

Futbol bireysel değil kollektif bir oyun. Görüntülerle, motivasyonla, beynine hükmetmeye çalışarak bir adamı golcü yapamazsınız. 3 adım yüksek atlamacıyı yarışmadan önce 1000 kere atlatabilirsiniz. Ancak futbol böyle değil. Dış etkenler var. Bütün bu şartlarda gereksiz bir uygulama olduğunu söyleyebilirim. İlla ders verilecekse de video izletmek yerine, kaliteli bir golcüden yardım alırsınız.

*****

Cenk İşler: Şaka gibi!


İdmanda veya sonrasında hepimiz gol vuruşu çalıştık. Ancak yabancı golcülerin videolarını izletmek şaka gibi. Kaldı ki Emenike’nin stili belli. Çalışmayla ve izlemekle geliştireceği bir tekniği yok. Gücüyle ön plana çıkan ve bunu rakibine kabul ettiren bir futbolcu. Dolayısıyla onun bu özelliklerinden yararlanmanın yolları aranmalı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ