MENÜ

Ayağının tozuyla Karabük'te sahada

Senegal, Afrika Uluslar Kupası'na veda etti, bu işe en çok Sarı-Lacivertliler sevindi. İsmail Kartal, bugün İstanbul'da olması beklenen yıldız futbolcuyu ilk 11'de oynatmayı planlıyor.

Ayağının tozuyla Karabük'te sahada

Ligin ilk yarısı tamamlandığında Fenerbahçeliler liderliği kutlarken, bir yandan da Moussa Sow’un Afrika Uluslar Kupası’na gidecek olması nedeniyle kara kara düşünüyordu. Sow’lu Senegal turnuvaya iyi başladı, yıldız futbolcunun golüyle Gana’yı 2-1 yendi. Ardından Güney Afrika ile 1-1 berabere kaldı. Senegal, Moussa Sow’un yedek beklediği kader maçında Cezayir’e 2-0 kaybedince turnuvanın dışında kaldı. Bu işe en çok Sarı-Lacivertliler sevindi. Eğer bir rötar yaşanmazsa Moussa Sow’un bugün İstanbul’da olması bekleniyor. İsmail Kartal, ilk iş olarak oyuncusuyla özel bir görüşme yapacak, milli takımdan üzgün dönen öğrencisine moral verecek. Başarılı teknik adam, hazır bir şekilde takıma katılacak olan Moussa Sow’u cumartesi günü Karabük deplasmanında ilk 11’de oynatmayı planlıyor.

Giresse istifa edecek

Bu arada ülke basını, Senegal’in turnuvaya erken havlu atmasının faturasını yanlış kadro tercihi yaptığı iddiasıyla teknik direktör Alain Giresse’e kesti. Cezayir ile oynanan kader maçında Giresse’in Sow dururken N’Doye’yi oyuna sokması ‘skandal’ olarak değerlendirildi. Giresse, turnuva başlamadan önce de Beşiktaşlı Demba Ba’yı kadroya almaması nedeniyle tepki çekmişti. Deneyimli teknik adam ise yaptığı açıklamada istifa sinyali vererek, “Afrika Kupası’nda da, sözleşmemde de sona geldik” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ