MENÜ

Sneijder'dan mutlusu yok

Galatasaray'daki sorunları bitti, Sneijder bu hale geldi...

Sneijder'dan mutlusu yok

Sözleşme belirsizliği giderildi, kafası rahatladı. Sarı Kırmızılı yönetim ve taraftarın kendisine gösterdiği ilgi karşısında Cim Bom ile daha fazla kaynaştı. Sistem değişikliği sonrasında da istediği yerde oynayarak Galatasaray’a daha fazla katkı sağlamaya başladı.

Duygun Yarsuvat yönetimiyle ipleri ele alan Abdurrahim Albayrak’ın çabası, Hamza Hamzaoğlu’nun ondan maksimum fayda sağlamak için çabalaması Wesley Sneijder’ı kendine getirdi. Çaykur Rizespor maçının en iyisi olarak dikkat çeken Hollandalı futbolcu, sorunlarının giderilmesiyle gerçek kimliğine büründü.

Sneijder’in performansının tavan yaparak 2010 Dünya Kupası’ndaki etkinliğine kavuşmasının arkasında, öncelikli olarak kafasındaki soru işaretlerinin dağılmasının etkili olduğu belirtildi. Devre arasında Juventus’a transferi beklenen yıldız futbolcu, sözleşmesinin yenilenmemesinden dolayı keyifsizdi. Ancak bu yönetimin, tüm mukaveleleri, seçilecek yeni yönetime bırakmasını haklı gören Sneijder, Galatasaray şampiyon olduğu gün kendisi ile yeni mukavele yapılacağını da biliyor.

Sarı-kırmızılı taraftarın bu süreçte Hollanda’da babasının evinin önüne kadar gidip gösteriler yapması da duygusal bir yapıya sahip Sneijder üzerinde olumlu etkiler yaptı. Kamp döneminde de düzelen morali, Abdurrahim Albayrak ve Hamza hoca ile yapılan tavla müsabakaları Sneijder’ı Galatasaraylılar ile iyice kaynaştırdı. Ayrıca eşi Türkçe’yi öğrenmeye başlarken, kendisi de özel dersler almaya başladı.

Sneijder’in ikinci yarıya etkin şekilde başlamasının altında şüphesiz teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun sistem üzerinde yaptığı değişiklik ve uyarıların da etkisi büyük oldu. Topla daha az oynamaya başlarken, forvet arkasındaki rolü, Galatasaray açısından daha verimli olduğu görüldü.

Kaynak: Milliyet

Haberin Devamı
YORUM YAZ