MENÜ

Rafael Nadal havlu attı

Avustralya Açık'ın favorileri arasında gösterilen 3 numaralı seribaşı İspanyol raket Rafael Nadal, 7 numaralı Çek Tomas Berdych'le çeyrek finalde karşılaştı. Nadal, rakibine setlerde 3-0 yenilerek büyük bir şok yaşadı.

Rafael Nadal havlu attı

Sezonun ilk Grand Slam tenis turnuvası Avustralya Açık’ın tek erkekler mücadelesinde, 2009 şampiyonu 3 numaralı Rafael Nadal ile geçen yıl yarı final oynayan 7 numaralı seribaşı Tomas Berdych karşılaştı. Maç boyunca hem servislerde hem de puan kazandıran vuruşlarda Nadal’a üstünlük kuran Çek tenisçi, ağustos ayında sağ el bileğinden yaşadığı sakatlığın ardından kortlara dönen rakibinin servis kırmasına izin vermediği maçı, 6-2, 6-0 ve 7-6’lık setlerle 3-0 kazandı. Büyük bir şok yaşayan Nadal, “Rakibimi tebrik ediyorum. Elimden geleni yaptım ancak sakatlığımında biraz etkisiyle, maçı kaybettim” dedi. Berdych ise “Nadal harika bir sporcu. Maç boyunca ona karşı çok iyi bir iş çıkardım ve hak ettiğim bir galibiyet aldım” yorumunu yaptı.

Rakibi Andy Murray olacak

Tek erkeklerde Büyük Britanyalı Andy Murray, Avustralyalı Nick Kyrgios’u 3-0 yenerek yarı finale yükseldi. Tek erkeklerin 6 numaralı seribaşı Murray, dünya 53’üncüsü Kyrgios ile çeyrek final mücadelesinde karşılaştı. Rod Laver Arena’da oynanan karşılaşmanın ilk setini 6-3 kazanan Murray, 1-0 öne geçti. Kyrgios’un direnç gösterdiği ve sonucu “tie-break” ile belirlenen ikinci seti de 7-6 ile hanesine yazdıran Büyük Britanyalı tenisçi Murray, karşılaşmada durumu 2-0’a getirdi. Üçüncü seti de 6-3 kazanmayı başaran tecrübeli raket, 3 -0’lık skorla son 4’e kaldı. Kariyerinde bu turnuvada 3 kez final oynayan Murray, Nadal’ı eleyen Berych’le karşılaşacak.

Maria Sharapova çok rahat


Tek kadınların 2 numarası Rus tenisçi Maria Sharapova, Kanadalı genç rakibi Eugenie Bouchard’ı tecrübesiyle geçti. Geçtiğimiz yıl genç yaşına rağmen Fransa ve Avustralya Açık’ta yarı final oynama başarısı gösteren, Wimbledon’da ise final oynayan Bouchard, Sharapova’ya 6-3 ve 6-2’lik setlerle mağlup oldu. Kadınların diğer önemli mücadelesinde 3 numara Rumen Simona Halep, Rusya’dan 10’ numaralı Ekaterina Makarova’ya, 6-4 ve 6-0’lık sonuçlarla boyun eğdi. Makarova, yarı finalde vatandaşı Sharapova ile finale çıkmak için karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ