MENÜ

Ne demek engelliye para yok!

Gazetemiz istihbarat şefi Hüseyin Sakarya, Bedensel Engelliler Federasyonu'nun bütçesinin ödenmemesini kaleme aldı...

Ne demek engelliye para yok!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Mali Genel Kurul'da ibra edilmeyen Türkiye Bedensel Spor Engelliler Federasyonu'nun bütçesini ödemeyip, faturayı bu federasyon çatısı altında spor yapmaya çalışan engellilere kesti. "Kardeşim, sizler bağımsız birer federasyonsunuz. Genel Müdürlük yardımının yanı sıra sizin sporsorluk, reklam, tescil, vize ve transfer gelirleriniz var. Faaliyetleriniz için bu kaynakları devreye sokun" şeklinde bir açıklama gönderip, bir anlamda federasyonu kaderine terketti.

Yıllardır üvey evlat muamelesi gören, "sakatın da sporu mu olurmuş" denilerek dışlanan bu bireylerimiz tam da kabuklarını kırıp, normal birer vatandaş gibi spor yapmaya, toplumla entegre olmaya başladıkları bugünlerde yine kısır çekişmelerin, iktidar hırsının, kısaca kifayetsiz muhterislerin kurbanı olacak.

Hiçbir işi olmayan, iktidara sırtını dayamış, federasyon başkanlığını politik ikbalin kapısı olarak gören bu kifayetsiz muhterisler, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun Mali Genel Kurulu'nda da işbaşındaydı. Görevde oldukları süre içinde ellerindeki bütçeleri sportif faaliyetlerin dışında, kendi amaçları doğrultusunda kullanan, engelli sporcuların alın terleri ile kazandıkları başarıyı şova çeviren, bunun dışında medya mensuplarının karşısına çıkmaktan kaçınan bu kötü amaçlı kişiler, bugünlerde tıkır tıkır işleyen engelli sporuna göz dikti.

Şimdi sayın Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a sormak lazım. Mevcut Federasyon döneminde Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun başardıklarını hayal bile edemeyenlere neden prim tanıyor, neden engelli bireyleri spor yapmaktan alıkoyuyor. Madem açıklanmış bir genel kurul tarihi var. Bunun yapılmasını beklerken, engelli sporcuların faaliyetleri de pekala yürütülebilir. Mevcut tüm federasyonların ana destekçisi olan Genel Müdürlük bu işe pekala çözüm bulabilir. "Genel Kurulunuzu yapmadan bizden hiçbir şey istemeyin" demek, sadece aciz bir devlet yapısının tabana yansıması olur ki, bu da Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir bakanlığına özellikle de önünde Gençlik ve Spor ibaresi bulunan bir kuruma yakışmaz.

Sayın Kılıç, belli ki sizi birileri yanlış bilgilendiriyor. Babalarının şöhretlerinden yararlanıp, milletvekilliği için hedefe giden yolda sizi ve partinizi kullanmak istiyor. Bu her dönemde yaşanan bir olgu. Bunun farkına varın ve faturayı engelli sporculara kesmeyin. Sizin bu tavrınız sadece sportif faaliyetlerin yapılmamasını değil, sözünü ettiğiniz sponsorların da bu mecralardan kaçmasına neden olacaktır. Bakınız futbolun içine düştüğü durum, bunu size çok iyi açıklayacaktır.

Son sözümüz ise engelli bireylere!.. Artık gelinen noktada kurumlarınıza sahip çıkın, ikbal peşindeki bu kifayetsiz muhterislerden medet ummayı bırakın. Engelliler artık acınacak, belediyelerden, devletten medet uman, birşeyler bekleyen bireyler olmaktan çıktı. Bu kazandığınız statüyü korumak için görev sizlere düşüyor. "Ağaçtan düşenin halinden ağaçtan düşen anlar" misali engellinin halinden de engelliler anlar. Silkinip, çatı kurumlarınızda üst yönetimleri sahiplenin, gün artık sizin gününüzdür...

Hüseyin Sakarya


Engellilere bütçe yok!

Haberin Devamı
YORUM YAZ