MENÜ

Mehmet Cansun: Galatasaray 1 euro'ya bile transfer yapmamalı!

Galatasaray'ın eski başkanlarından Mehmet Cansun, kulbün şu anki durumu, şampiyopnluk yarışı ve maç ihalesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Cansun "Galatsaray'ın bu durumunda 1 euro'ya bile transfer yapmam" dedi.

Mehmet Cansun: Galatasaray 1 euro'ya bile transfer yapmamalı!

Galatasaray’ın eski başkanı Mehmet Cansun, "kulübümün bu dönemde 1 euro karşılığında bile oyuncu almasına karşıyım" dedi ve yayın havuzunun bozulabileceği yönündeki iddialar için, “Bu konuda afâki konuşmamak gerekir. Daha önce havuzu bozma girişimleri oldu. Statlara ambargo kondu. Şimdi yeniden bu maceraya atılacak bir vatandaş, bir kanal, kuruluş olacağı kanaatinde değilim” dedi.

"HAVUZ HİKAYESİNDE YENİ BİR SENARYO YAZMAK GEREKİR "

Radyospor’da Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Cansun, “Havuz hikayesi çok eski bir hikaye. Eski olduğu için artık bu işte yeni bir senaryo yazmak gerekiyor. Bunları afaki konuşmak yerine belli, somut örneklerle gelmek gerekir. Almanya, İspanya ve İngiltere’de bir çok uygulamaları var. Bunların, oturup TFF ile konuşmak gerekir. Bunun muhatabı TFF’dir. Haluk Ulusoy döneminde böyle bir şey olmuştu. Beşiktaş ve Fenerbahçe havuzdan çıktı. Sonra tekrar geldiler. O zamanki televizyon kanalları peşin parasını ödemişlerdi. Beşiktaş ve Fenerbahçe, Kanal D ve ATV’den bu paraları almıştı. Fakat ne oldu? İki yayıncı kuruluş da hiçbir şey yayınlayamadı. Yayıncı kuruluş statlara ambargo koydu ve sonrasında bitti. Şimdi yeniden bu maceraya atılacak bir vatandaş, bir kanal, kuruluş olacağı kanaatinde değilim. Ben çıktım demekle olmuyor ki. Çıktınız sonrasında ne olacak?” ifadelerini kullandı.

"EĞİTİM VAKFI’NIN ÇOĞUNLUK HİSSELERİNİ ELDE ETMESİ SÖZ KONUZU DEĞİL"

Eski başkan Cansun, Galatasaray Sportif AŞ’nin Altın hisselerinin Galatasaray Eğitim Vakfı’na satılması konusu ile ilgili olarak, “Galatasaray Eğitim Vakfı’nın bu kadar parası var mı, bilmiyorum. Varsa Galatasaray’a yardım olsun diye verebilir. Bu ayrı konudur. Sonuç olarak bunun dışarı satılmasıyla, Eğitim Vakfı’na satılması arasında hiçbir fark yok. Benim bundan haberim yok. Ama oluyorsa da bunu Borsaya da götürüp ya da herhangi bir eğitim vakfına satılmış bunu ne farkı var. Galatasaray’ın tüzüğünde yazan ve Sportif AŞ’de de olan, Belli bir miktarın altına Galatasaray Sportif AŞ’nin elinde olmamasını önleyecek tedbirler var. Satılamaz zaten fiilen de hukuken de satılamaz. Ama o miktarın üstündeki hisseler halka da satılır, başka bir şirkete de. Tabii ki alıcılar içerisinde Galatasaray Eğitim Vakfı varsa, ben olsam ben de Eğitim Vakfı’nı tercih ederim. Sonuçta Galatasaraylı. Galatasaray Eğitim Vakfı’nın, Galatasaray Sportif AŞ’de çoğunluk hissesini elde etmek gibi bir durum olamaz. Çünkü yapılmış olan kuruluş anlaşmasında bunu önleyici madde var. O miktarın üstündeki bir rakamı kime istiyorsanız satabilirsiniz” dedi.

"SNEIJDER KONUSUNDAKİ TUTUM SON DERECE DOĞRU"

Mehmet Cansun, “Sneijder’in satılmaması çok akıllıca bir tutum. Belli bir amacınız varsa. Mutlaka futbol kalitesi üst seviyede olan futbolculara ihtiyacınız var. Sneijder, topa ayağı yakışan, topa vurmasını çok işi bilen oyunculardan bir tanesi. Böyle bir oyuncuya her zaman ihtiyaç var. Dolayısıyla satmamak son derece doğru bir karar” şeklinde konuştu.

"ADAYLIĞIM SÖZ KONUSU DEĞİL"


Cansun, Mayıs’ın ikinci haftasında yapılması planlanan seçimle ilgili olarak ise “Ben kendi iş hayatımla ilgili meşgul ağır olması memnuniyetle seçimle ilgili teklifleri değerlendiririm; ama bu şu dönemde mümkün değil. Çok adaylı bir seçim olması Galatasaray açısından iyidir” dedi.
Eski başkan Cansun, bu sezon şampiyonluk yarışının son haftalara kadar gideceğini belirterek, “Galatasaray’ın son dönemlerindeki şampiyonlukları hep önemli temaları içerisinde barındırır. Fenerbahçe Stadı’nda şampiyonluğun kutlanması vs. Bu sezonda bu koşullarda şampiyon olunması durumunda çok özel bir başarı olur. 4. Yıldız ve 20. şampiyonluk daha özel yapıyor her şeyi” ifadelerini kullandı.

"TRANSFERE KARŞIYIM, GALATASARAY’IN ELİNDE CİDDİ BİR FUTBOLCU BİRİKİMİ VAR "

Cansun, transfer konusunda ise “Galatasaray’a 1 euroya bile futbolcu satsalar ben karşıyım. Galatasaray’ın elinde çok ciddi bir futbolcu birikimi var. Önemli olan bunların iyi antrene edilmesi, Verim sağlayabilecek şekilde çalıştırılması ve bir takım ruhunun sağlanması. Bunun dışında Galatasaray’ın transfere ihtiyacı olduğunun düşünmüyorum. Yapılmasına da karşıyım. Siz hayatınızda 40-41 tane futbolcusu olan bir takım gördünüz mü? İnsan ve cep zaiyatından başka bir şey değil. En az alan 1, 1.5 milyon euro alıyor. Yazık, günah. Transfer yapılmamalı” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ