MENÜ

Eskişehirspor 1-0 Galatasaray

Türkiye Kupası'nda Galatasaray, deplasmanda Eskişehirspor'a 1-0 kaybetti. Sarı-Kırmızılılar, G Grubu liderliğini rakibine kaptırdı.

Eskişehirspor 1-0 Galatasaray

Ziraat Türkiye Kupası G Grubu'nda tur biletini cebine koyan iki takımın kapışmasında Galatasaray, deplasmanda Eskişehirspor ile kozlarını paylaştı. Sarı-Kırmızılı takım, 5. hafta maçında rakibine karşı koyamadı ve Es-Es'e 1-0'lık skorla mağlup oldu.

Eskişehir Atatürk Stadyumu'nun ev sahipliği yaptığı mücadele karşılıklı ataklarla başladı. Grup liderliği açısından kritik müsabakada, Alman teknik direktör Michael Skibbe önderliğindeki Kırmızı-Siyahlılar, 40. dakikada skordaki dengeyi bozdu. Sağ kanatta hareketlenen Kamil Ahmet son çizgiye inmeden ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Bu noktada bulunan Andaç Güleryüz kafa vuruşunu yaptı, topu sol köşeden filelerle buluşturdu: 1-0. Takımlar soyunma odasına bu skorla giderken, 62. dakikada Eskişehirspor bir kez daha gole yaklaştı. Ceza yayı sol çaprazına hareketlenen Kaan Kanak çok sert vurdu, top üst direkten döndü. Cim Bom, kalan dakikalarda gol arayışlarında sonuca ulaşamadı ve maçı 1-0 mağlup noktaladı.

Bu sonuçla birlikte Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un ardından Eskişehirspor'a da kaybeden Galatasaray, 9 puan kaldı ve liderlik koltuğunu kaptırdı. Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri, gruptaki son maçında İstanbul'da FBM Makina Balçova Yaşamspor ile karşılaşacak. Puanını 12'ye çıkaran Es-Es ise zirveye çıktı. Skibbe'nin ekibi, son müsabakasında Diyarbakır BŞB deplasmanına çıkacak.

FOTOĞRAF: MURAT AKBAŞ

Kamerun-Fildişi Sahili: 0-1

Haberin Devamı
YORUM YAZ