MENÜ

'Derbi' fakiri Buca

Ligde sıkıntılı günler geçiren Bucaspor, ligin ilk yarısında oynadığı Ege derbilerinden sahadan galibiyetle ayrılamadı. Sarı-Lacivertliler, bu hafta Altınordu'yu yenip, sezonun ilk derbisini kazanmak istiyor.

'Derbi' fakiri Buca

PTT 1’inci Lig’de pazar günü Altınordu’ya konuk olacak Bucaspor bu sezon Ege derbilerde galibiyet yüzü göremedi. Sezonun ilk haftasında Buca Arena’da Altınordu ile kapışarak 1-1 berabere kalan Bucaspor, 2. haftada deplasmanda Denizlispor’a son dakika golüyle 2-1 yenildi. 10’uncu haftada Atatürk Stadı’ndaki Karşıyaka maçından 1-0 mağlup ayrılan Sarı-Lacivertliler, 14’üncü haftada oynanan Manisaspor mücadelesinde ise adeta dağıldı. 19 Mayıs Stadı’nda sahaya mutlak 3 puan için çıkan Bucaspor, rakibine 5-0'la boyun eğerek düşme hattında kaldı. Derbilerden 1 puan çıkarabilen Buca, 2 gol attı 9 gol yedi.

'Tek hedef 3 puan'

Altınordu’yu yenerek hem deplasman hem de derbi fobisini ortadan kaldırmayı planlayan Sarı-Lacivertliler'de teknik direktör Mustafa Bahadır, iddialı konuştu. Takımına olan inancını dile getiren genç teknik adam, "Altınordu derbisiyle çıkışa geçeceğiz. Galibiyetten başka düşüncemiz yok. Sıralamada hak etmediğimiz bir yerdeyiz. Taraftarımızı yeterince üzdük. Derbi maçları her zaman çıkış için fırsattır" yorumunu yaptı. Altınordu’ya 14 yıldır yenilmeyen sarı lacivertliler oynanan son 4 lig maçının 3’ünü kazandı, 1’inde ise eşitliği bozamadı. Altınordu’da en son 27 Kasım 1991’de, o dönemki ismiyle 2. Lig B Grubu’nda 1-0 yenilen Bucaspor’un rakibine karşı toplam galibiyet sayılarında 4-2’lik üstünlüğü bulunuyor.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ