MENÜ

Çebi'den Hacıosmanoğlu'na: O daha kısa pantolonla gezerken...

Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, Tolgay Arslan konusunda kendisini ağır sözlerle eleştiren Hacıosmanoğlu'na yanıt verdi.

Çebi'den Hacıosmanoğlu'na: O daha kısa pantolonla gezerken...

Beşiktaş İkinci Başkanı ve Futbol Şubesi Sorumlusu Ahmet Nur Çebi, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, Tolgay Arslan konusundaki suçlamalarına sert karşılık verdi. Hacıosmanoğlu’nun yaptığı açıklamaların etik olmadığını dile getiren Çebi, “Lafa değil, söyleyene bakarım. Koca Trabzonspor’un başkanına bu söylemler yakışmıyor. Orası büyük bir camia. O koltukta oturuyorsanız, davranışlarınıza ve ağzınızdan çıkan kelimelere dikkat edeceksiniz. Bu laflar camiaya yakışmaz” diye konuştu.

Babası Yaşar Kaptan Çebi’nin, Trabzonspor’da oynadığını, 30 yıldır da maddi ve manevi desteklerini sürdürdüklerine vurgu yapan Çebi, “Babamın Trabzonspor’la gönül bağı var. O daha kısa pantolonla dolaşırken, babamın manevi ve maddi desteğini herkes biliyor. Orada doğmuş, orada top oynamış bir kişiden söz ediyoruz. Kaldı ki Trabzonspor bu ülkenin güzide takımlarından biri. Söylemleri ve davranış biçimleri asla bu güzide kulüple örtüşmüyor” ifadelerini kullandı.

‘Asla yakışmıyor’

Çebi, Tolgay’ın transferiyle ilgili İbrahim Hacıosmanoğlu’nun kendisini telefonla aradığını açıkladı. Görüşmenin tüm detaylarını aktaran Çebi şunları söyledi: “Evet beni aradı, kendisine ‘bir bakayım’ dedim. Neden? Ortamı germemek için politik konuştum. Tabii ki transferden haberim vardı. İkide bir kaleci Tolga için jest yaptıklarını söylüyor. Tolga’yı verdiler diye, diyet mi ödeyeceğiz? Kendisi bana, ‘Tolga’yı verdik, bu transferden çekilin, benim sizde hakkım var’ diyor. Ben de ortamı germemek adına, nezaket kuralları içinde olayı geçiştirdim. Ne demek namuslu, namussuz? Bu kelimeler o koltukta oturan bir insana yakışmıyor, kullanması doğru değil. Bir iyilik, ya da jest sürekli gündeme getirilmez. Kulübün başkanı arıyorsa, tabii ki telefonu açarım. Ortada tatsızlık varsa, ateşe körükle gitmenin de doğruluğunu kim savunabilir. Neticede ortada bir transfer söz konusu, onlar alamadı, biz aldık.”

‘Mesaj atmadı’

Çebi, Hacıosmanoğlu’nun, Slaven Bilic’in, Tolgay Arslan’a mesaj attığı iddiası için, “Hocamızla konuştum. Kendisi böyle bir şeyin söz konusu olmadığını bildirdi. Tabii ki önemli bir iddia ama Bilic mesaj atmadığını söyledi” diye konuştu.

‘Dua etsinler’

Ahmet Nur Çebi, Tolgay Arslan için İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, “Trabzonspor’u 15 milyon eurodan kurtardık” şeklindeki sözlerine, “Öyleyse bu kavga niye? O zaman yatıp, kalkıp bize dua etsinler. Niye kızıyorlar ki! İyi ki transferi biz yapmışız, asıl onları biz kurtardık” karşılığını verdi.

‘Trabzonspor’la dostluk bitmez’
Beşiktaş’ta önemli görevlerinin bulunduğunu hatırlatan Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı kulübün çıkarlarını korumak zorunda olduğuna dikkat çekti. Çebi, “Bu transfer bizim Trabzonspor’la olan dostluğumuzu asla bitirmez. Beşiktaş’ı korumak ne zamandan beri suç sayılıyor? Neticede Tolgay bizi tercih etti. Bunun örneklerini geçmişte yaşadık, yarın da yaşayacağız. Büyük camiaları yönetmek öyle sanıldığı kadar kolay değildir. Konuşmalarınıza, tavırlarınıza dikkat edeceksiniz. O koltukların ağırlığı vardır, taşımak da zordur” dedi.

Hacıosmanoğlu ne söylemişti?

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu önceki gece Beyaz TV’deki Derin Futbol’da Ahmet Nur Çebi’yi ağır sözlerle eleştirmişti:

- Hepsi geldi, geçti de yöneticilerin sözleri kaldı. O yöneticinin babası, bilmiyorum ne kadar para gönderdi benim dönemimizde, ben onu havaleyle geri göndereceğim. Ayıptır bunların konuşulması. Ahmet Nur Çebi, ‘Başkanım biz çok istiyoruz’ deseydi bırakırdım.

- Çebi’nin, ‘aramızda kalsın’ sözünü söyledim, bana yakışmaz ama verdiği sözü tutmadığı için söyledim. Söylediği aynen şudur. ‘Başkanım ben bu transferin olmaması için elimden geleni yapacağım.’ Bunun aksine hareket etti. Söylenmeyenleri, söyledi diyen namussuzdur. Söyleyip de söylemedim diyen namussuzun dik alasıdır.

- Ahmet Nur Çebi’nin sözleri komedi gibi. Çebi’yi Almanya’dan 2 sefer, babasını 6 sefer aradım, niye açmadılar. Bir transferde Beşiktaş aldı da biz mağlup olduk diye bir durum yok, ben vazgeçtim. Konuşmaları kendi kişiliğini ortaya koyuyor. Ben aradığım zaman sözlerini söyledim. Şimdi ben bunu niye uydurayım.

- Yaşar Kaptan Çebi sevdiğimiz biridir. Ahmet Nur Çebi, babasına da, soyadına da, Trabzonlu oluşuna da yakışmıyor. Bundan sonra, kişi olarak bizim gözümüzde zerre değeri yoktur.

- Trabzonspor ile Beşiktaş’ın arasına bir futbolcu giremez, müsaade etmem. Beşiktaş’la niye görüştün diye kalkıp giden benim. Ben agresif bir adamım, yanlış bir şey de yapabilirim. Senin gibi bir adamın futbolcusu beni şampiyon da yapsa senden almam dedim menajere. Ben Beşiktaş’a belki de iyilik yaptım. Beşiktaş belki de daha yüksek fiyat verecekti.

- Beşiktaş Başkanı, ‘Biz Trabzonspor’u ezmek istemedik’ diye bir cümle kullanıyor. Haddine mi böyle bir cümle kullandı. Aradım onu, Avustralya’daydı, uykuluydu, ‘6 saat sonra ararım’ dedi, aramadı.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ