MENÜ

'Yine olsa yine yaparım'

Lance Armstrong doping yaptığını itiraf ettiği günden bu yana ilk kez kameraların karşısına çıktı. Artık affedilme vaktinin geldiğine inanan Armstrong, aynı koşullar altında yeniden doping yapacağını söylemekten de kaçınmadı.

'Yine olsa yine yaparım'

Lance Armstrong, Fransa Turu’ndaki tüm zaferlerini dopingle kazandığı itiraf ettikten 2 yıl sonra ilk kez konuştu.

Fransa Turu’nda 1999 ile 2005 arasındaki kazandığı 7 şampiyonluk elinden alınan Armstrong artık affedilme zamanının geldiği görüşünde... Peki Armstrong geçmişe dönme şansı olsa yine doping yapar mı? 43 yaşındaki bisikletçinin bu soruya yanıtı "evet"...

Üst üste şampiyonluklar kazandığı yıllarda hemen hemen herkesin doping yaptığını öne süren Armstrong, "2015'te yarışıyor olsaydım doping yapmama gerek kalmazdı. Ancak beni herkesin yaygın şekilde doping yaptığı 1995'e geri götürürseniz muhtemelen yine yapardım" dedi.

Doping yaptığını gizlemek için birçok insana çok kötü davrandığını da kabul eden Armstrong, "yaptıklarım kabul edilemezdi. Geriye dönebilsem belki yine doping yapardım ama insanlara çok kötü davranan o insanı değiştirmek isterdim" diye konuştu.

Lance Armstrong, Amerikan Anti-Doping Ajansı tarafından spor tarihinin en büyük doping çetesinin elebaşı olarak nitelendirilmişti. Kariyeri boyunca hiçbir doping testi pozitif çıkmayan Armstrong, hakkındaki iddiaları uzun süre yalanladıktan sonra 2013 yılının ocak ayında ünlü talk şov sunucusu Oprah Winfrey'nin programında yalan söylediğini kabul etmişti.

Ntvspor

Haberin Devamı
YORUM YAZ