MENÜ

Tolunay Kafkas: Sıkıntım olsaydı geri dönmezdim

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, kariyeri hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Tolunay Kafkas: Sıkıntım olsaydı geri dönmezdim

Spor Toto Süper Lig takımı Kardemir Karabükspor'un teknik direktörü Tolunay Kafkas, Best FM’de yayınlanan “Gökhan Dinç ile Basın Tribünü” programında Spor Müdürü Gökhan Dinç’in sorularını yanıtladı. Görevine devam etme kararı alan Kafkas, kariyeri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

46 yaşındaki Kafkas, "Yönetimle konuştuk ve en sonunda kalmam konusunda karara vardık. Oyuncular ile aramızda sıkı bir bağ var. İlişkileri sağlam temeller üzerine oluşturduğumuz için bir çoğu aldığım bırakma kararına üzülmüştü. Burada oynayan oyuncular çok karakterli yapıya sahip. Bir sıkıntım yok eğer olsaydı geri dönmezdim" ifadelerini kullandı.

“Önemli olan genç oyuncu gelişimine katkı sağlamaktır”

Yabancı sınırlaması hakkında düşüncelerini söyleyen Tolunay Kafkas, "Sınırlı veya Sınırsız olması değil buradaki temel hedef genç oyuncu gelişimine katkı sağlamaktır. Elimizde yeterli kalitede Türk oyuncu olursa kimse yabancı transfer yapmaz. Bizim burada yapacağımız tek şey; genç oyuncular yetiştirip onlara yatırım yapıp piyasaya çıkartmaktır” dedi.

“Takımlar ayağını yorganına göre uzatmalı”

Anadolu takımlarının yabancı sınırlamasından sonraki durumu hakkında konuşan Kafkas, "Bu durumun Anadolu takımlarını etkileyeceğini düşünmüyorum. Biz sadece Türkiye piyasası olarak görüyor. Mesela Bursaspor’da forma giyen Ozan Tufan, sadece iç piyasaya hitap eden bir oyuncu değildir. Yenilenen yabancı sınırlamasında önemli olan hem yurt içine hem de yurt dışına kaliteli oyuncular sunmaktır. Bu durumda takımların ayağını yorganına göre uzatması gerekmektedir. Eğer iki kere ikiyi dört değil sekiz yaparsanız bunun altından kalkamazsınız” diye konuştu.

“Milli takımı etkileyeceğini düşünmüyorum”

Uygulanacak yabancı sınırlamasının Türkiye milli takımı üzerinde ki etkisi hakkında konuşan Kafkas, "Milli takımı hiçbir şekilde etkileyeceğini düşünmüyorum. Zaten Türk milli takımında oynayacak oyuncular belli. Onun dışında zaten oyuncu havuzumuz bulunmamaktadır. Fakat bir genç oyuncu yetiştirirsek o havuzda genişler ve herkes bu durumdan memnun kalır. Buradaki sorunu iyi tespit etmek lazım ardından radikal kararlar alıp bu durumu tedavi etmemiz gerekmektedir” diye eleştiride bulundu.

“Türk sporunun önemli figürler aradığına inanmıyorum”

Türk sporu içindeki figürler için açıklamada bulunan Kafkas “Türk sporunun önemli figürler aradığını düşünmüyorum. Bir insan öncelikle dürüst olmalı ve işinin gerektirdiklerini yapmalıdır. Bunlar insanlarda aranan özellikler olmamalı zaten normali bunun olmasıdır" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ