MENÜ

Real Madrid ve United'ın 42 milyon euroluk savaşı

Real Madrid ve Manchester United, Bask kulübü Athletic Bilbao'nun 20 yaşındaki stoperi Laporte için müthiş bir yarışa girdi.

Real Madrid ve United'ın 42 milyon euroluk savaşı

Ocak ayı transfer dönemi Avrupa'da geçtiğimiz yıllara oranla sönük geçse de, dev kulüpler genç oyuncuları radarlarına almaya devam ediyor. Son büyük mücadele ise Athletic Bilbao'nun 20 yaşındaki Fransız stoperi Aymeric Laporte için...

Manchester United ve Real Madrid bu oyuncu için 20 milyon euroyu gözden çıkarsalar da Bask kulübü, bu iki devi pek de kaale almıyor! Bilbao, oyuncuyu transfer etmek isteyen kulüplere tek bir adres gösteriyor: Oyuncunu serbest kalma bedeli... Bu rakam da bir stoper için tartışılmayacak şekilde yüksek bir fiyat olan 42 milyon euro...

Fransız doğumlu olan ancak henüz 17 yaşında Athletic Bilbao genç takımına gelen Laporte, Bask ekibi tarihinde forma giyen ikinci Fransız oyuncu... İlki ise dünyanın tanıdığı sol bek Bixente Lizarazu'ydu.

FIFA'nın başlattığı soruşturmayla beraber transfer yasağı tehlikesiyle karşı akrşıya olan Real Madrid bu yüzden elini çabuk tutmaya çalışıyor ancak Bilbao, serbest kalma ücretinden hiçbir şekilde taviz vermiyor. Eflatun Beyazlılar'ın bir diğer hedefinin de Real Sociedad'ın stoperi Inigo Martinez olduğu, United'ın ise PSG'li Marquinhos'u ikinci seçenek olarak listede tuttuğu belirtildi.

Hakan Ateşler / Fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ