MENÜ

Mısır'da yeşil sahalara sembol yasağı

Mısır'da futbol sahalarında siyasi ve dini sembollerin kullanımının yasaklandığı ve aykırı davranan takımlara cezai müeyyidelerin getirileceği bildirildi.

Mısır'da yeşil sahalara sembol yasağı

Mısır Futbol Federasyonunun, internet sitesinde yer alan açıklamada, futbol sahalarında takım taraftarlarının siyasi, dini ve ırkçı sembol kullanımına yasak getirildiği, uyulmaması halinde ise takımın bir maç seyircisiz oynama cezasına maruz kalacağı belirtildi. Ayrıca kulübe para cezası verileceği kaydedildi.

Ayrıca açıklamada, taraftarın siyasi ve güvenlik kurumlarına küfürlü tezahürat yapmaları durumunda da takımlarının benzeri cezalara maruz kalacağına işaret edildi.

Ülkede siyasi istikrarsızlığın hakim olduğu bu süreçte, genç futbol taraftarları oluşturdukları ultras gruplarla rejim karşıtı gösterilerde sık sık yer alıyor.

Şubat 2012’de Mısır’ın Portsaid kentinde futbol karşılaşmasında çıkan olaylarda 73 kişi hayatını kaybetmişti. Güvenlik önlemlerinin yeterli olmadığı ve yargılamalarda gerçek suçluların cezalandırılmadığı iddiaları, ultras gruplarının meydanlarda siyasi gösterilere katılmalarına ve rejim aleyhine sloganlar atmalarına neden olmuştu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ