MENÜ

İstanbul Başakşehir'den Michael Essien bombası

İtalya'dan, ara transfer döneminde hiç duyulmamış bir iddia ortaya atıldı. İstanbul Başakşehir'in Milan'ın Ganalı orta saha oyuncusu Michael Essien ile ilgilendiği belirtildi.

İstanbul Başakşehir'den Michael Essien bombası

Ara transferde Erkan Zengin ve Tolgay Arslan en çok ve uzun süre konuşulan futbolcular olurken, ocak ayının bombasını İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü patlatmaya hazırlanıyor. Şu anda hala ligin en az gol yiyen takımı konumunda olan Abdullah Avcı'nın ekibi kadrosuna dünyaca ünlü bir yıldızı katmaya hazırlanıyor.

İtalyan Sky Sport'un muhabiri olan ve transferleri önceden futbolseverlere duyurmasıyla nam salan gazeteci Gianluca di Marzio'nun iddiasına göre, İstanbul Başakşehir, maddi açıdan zor günler geçiren Milan'ın Ganalı orta saha oyuncusu Michael Essien'e göz dikti.

Bu sezon 9 maçta (3'ünde 90 dakika oynadı) forma giyen 32 yaşındaki oyuncu sezon başı yaşadığı sakatlığı tam anlamıyla bir türlü atlatamadı ve sürekli forma şansı bulamadı.

SÖZLEŞMESİ HAZİRAN'DA BİTİYOR

Lyon'da kendini gösteren ve 2005 yazında 38 milyon euro bonservis bedeliyle Chelsea'ye transfer olan Essien'in Milan'la olan sözleşmesi Haziran ayında sona eriyor. İstanbul Başakşehir'in teklifine olumlu yanıt veren Milan, oyuncudan az da olsa para kazanmanın planlarını yapıyor ve Ganalı'yı bırakmaya şimdiden razı...

MÜTHİŞ KARİYER.
..

Ganalı Essien, 2000 yılında ülkesinden Fransız takımı Bastia'ya transfer oldu. 3 sene sonra, 20 yaşındayken Lyon onun için Bastia'ya tam 12 milyon euro ödedi. Teknik direktör Le Guen'in en güvendiği isimlerden olan Essien, Lyon'un o dönemki efsane kadrosunda Govou, Benzema, Mahammadou Diarra, Caçapa, Cris, Abdial ve Juninho gibi efsane isimlerin takım arkadaşıydı.

Chelsea'nin ardından kiralık olarak Real madrid'in yolunu tutan yıldız oyuncu, daha sonra Londra ekibine geri döndü ve son olarak geçen sezon devre arasında Milan'a gitti.

Başakşehir'in, Milan'a bonservis olarak 1 milyon euro ödemesi bekleniyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ