MENÜ

Beşiktaş Mogaz'ın pivotu Özbahar, yuvada mutlu

Hentbolda Beşiktaş Mogaz'ın gözde oyuncusu Tolga Özbahar, sporculuk yaşantısını "hentbolun lokomotifi" olarak gördüğü takımında sürdürmek istiyor.

Beşiktaş Mogaz'ın pivotu Özbahar, yuvada mutlu

Velux Erkekler EHF Şampiyonlar Ligi’nde, aralık ayında izlenmeye değer oyuncular arasına giren ve en iyi pivot golü oylamasında da rakiplerini geride bırakan Özbahar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıldır Beşiktaş’ta oynamanın herkese nasip olamayacağını söyledi.

Hentbolda Beşiktaş’ın bir ekol olduğunu ifade eden Özbahar, gün geçtikçe daha iyi bir takım olduklarını, takımın ağırlığını özellikle rakiplerine yakından hissettirdiklerini belirtti.
Özbahar, bu yıl ilk kez mücadele ettikleri Velux Erkekler EHF Şampiyonlar Ligi’nin bütün hentbolcuların oynamak istediği bir platform olduğunu aktardı.

"Beşiktaş Türkiye’de hentbolun lokomotifi"

Türkiye’de hentbol başarısını sadece Beşiktaş’ın yansıttığına inandığını anlatan Özbahar, "Bu seviyeye gelmek için bizden önce birçok hentbolcu Beşiktaş’ta emek verdi ama bu, bize nasip oldu. Diğer kulüplerde bu branşı destekler ve yatırım yaparsa neden olmasın. O havayı solumak, o maça çıkmak... Dünyanın en iyi hentbolcularıyla oynuyorsunuz. Barcelona, Danimarka’nın şampiyonu, büyük başarılar elde etmiş Polonya ikincisi... Bu takımlar rakipleriniz. Buna rağmen biz ilk 3 maç hariç kötü top oynamadık" diye konuştu.

Özbahar, kendi performansından da çok memnun olduğunu belirterek, "Takım arkadaşlarımla her zaman üstüne katarak oynuyoruz. Böyle olunca kendimize de güven geliyor. Bu sene bizim için alıştırma gibi oldu. Bundan sonraki yıllar bizim için daha iyi olacak. Beşiktaş Türkiye’de hentbolun lokomotifi oldu. Hakikaten kulübümüz ve sponsorumuz destek veriyor. Başkan Fikret Orman ile her şey çok değişti. Herkes bunun farkında" ifadelerini kullandı.

"Avrupa’da değer görmek önemli"

Özbahar, Velux Erkekler EHF Şampiyonlar Ligi’nde yer almanın hem takım hem de oyuncu açısından önemli getirilerinin olduğunu söyledi.

Aralık ayında Şampiyonlar Ligi’nde izlemeye değer oyuncular arasında ilk 7’ye girdiğini anımsatan Özbahar, "Bizim işimiz oynadığımız takımı şampiyon yapmaktır ama bu beni inanılmaz onurlandırdı. Geçtiğimiz günlerde yapılan en iyi pivot golü oylamasında da rakiplerimi geride bırakarak birinci oldum. Bu mutluluk verici bir şey ama arkadaşlarım olmadan buraya seçilmezdim. Avrupa’da değer görmek çok önemli ama ben Beşiktaş’ta olmaktan mutluyum. Seneye de Avrupa’da mücadele eden Beşiktaş’ta oynamak istiyorum" şeklinde konuştu.
Özbahar, bu yıl önemli tecrübeler kazandıklarını vurgulayarak, iyi bir kura çekip yapılacak bir kaç transferle şampiyonlar liginde daha farklı noktalara gelebileceklerini sözlerine ekledi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ