MENÜ

Alex Ferguson'a "elçilik" yaradı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'ın eski menajeri Sir Alex Ferguson, kulübün "global elçisi" olarak birçok meslektaşından fazla para kazanıyor.

Alex Ferguson'a "elçilik" yaradı

"Kırmızı Şeytanlar"ı 27 yıl çalıştıran ve çok sayıda başarıya imza atan Alex Ferguson, 2013 yılının mayıs ayında emekliye ayrıldıktan sonra kulüp tarafından "global elçi" olarak atandı. 73 yaşındaki İskoç teknik adam Ferguson, 2013 yılının ekim ayından geçen yılın haziran ayına kadar bu görevi için kulüpten 2 milyon 165 bin sterlin kazandı.

Efsane teknik direktörüne 2 milyon sterlinden fazla ödeyen "Kırmızı Şeytanlar", kulüp tarihinin bir başka önemli ismi Sir Bobby Charlton’a ise "danışmanlık" hizmeti için 2013-14 sezonunda 100 bin sterlin ödemişti.

Ferguson, Manchester United’daki 27 yıllık kariyerine 38 kupa sığdırdı. Ferguson yönetimindeki Manchester ekibi, 13 Premier League şampiyonluğu, 5 Federasyon Kupası, 4 Lig Kupası, 10 Charity/Community Shield Kupası, 2 Şampiyonlar Ligi Kupası, birer Kupa Galipleri Kupası, UEFA Süper Kupa, Intercontinental Cup ve FIFA Dünya Kulüpler Kupası kazandı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ