MENÜ

Ümit Özat: Antrenör dediğin ahlaklı olmalı

Elazığspor teknik direktörü Ümit Özat, Best FM'de yayınlanan “Gökhan Dinç ile Basın Tribünü” programında Spor Müdürü Gökhan Dinç'in sorularını yanıtladı. Antalyaspor maçında yaşanan olaylar ve kadınların futbola bakışı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ümit Özat: Antrenör dediğin ahlaklı olmalı

“Ben Hami Mandıralı gibi iki haftada arkama bakarak Almanya’dan geri dönmedim”

PTT 1. Liginde bu hafta oynanan Antalyaspor ve Elazığspor mücadelesinde Hami Mandıralı ile arasında yaşanan gerginlik için Ümit Özat “Kimse durduk yere bişi yapmaz. Hatam şuydu onun seviyesine inmemem gerekiyordu. Küfür etti ve karşılık verdim. Maçtan sonra Hami Mandıralı’nın bir açıklaması varmış “ herkes hak ettiğini yaşar” diye. Ben hak ettiklerimi yaşadım bunca zamandır. Almanya’ya gidip iki haftada arkama bakarak geri dönmedim. Almanya’da ilk Türk kaptanı Fenerbahçe’nin yüzüncü yılında kaptan ve 33 yaşında Bursaspor’a teknik direktör oldum. 3 ay büyük takım çalıştırıp ardından PTT 1.liginde takım çalıştırmam.” ifadelerini kullandı.

“Antrenör dediğin ahlaklı olmalı”

Yaşanan gerginlik ile ilgili açıklamalarına devam eden Ümit Özat “Antrenör dediğin ahlaklı olmalı. Ben kızdığım konu ise futbol ahlakının olmaması. Kazanmak için hiç kimse yalan söyleyemez. Mücadelede top rakip oyuncudan çıkmıştı. Göz önünde çıkan bir topa itiraz edilmesi durumu bu hale getirdi. Bu hata lehinize yapıldığı zaman sessiz kalıpta, aleyhinize yapıldığı zaman ortalığı yangın yerine çeviriyorsanız ben bu kişinin spor ahlakından şüphe duyarım. Kendinden 7-8 yaş küçüğüne küfür ediyorsan onunda cevabını alırsın” dedi.

“Fenerbahçe’yi Çengelköy kasabı bile şampiyon yapar”

Yaptığı bu açıklama ile gündeme bomba gibi düşen Ümit Özat “4 sene üst üste Fenerbahçe’yi kim çalıştırırsa, 1 sene şampiyon olur. Ardından Atletico Madrid örneğini verdim. Atletico Madrid bir sene şampiyon oldu ve ardından Barcelona ve Real Madrid dört yıl ligi kazanır belki Valencia önümüzdeki on yıl içerisinde kazanır dedim. Ben bunun dışında farklı bir açıklamada bulunmadım. Bu haberi yapanın terbiyesizliğidir” şeklinde konuştu.

“İfademde yanlış bir şey göremiyorum”

Bayanların futbol bilgisi hakkında eleştirilerde bulunan Özat “ Bu ülkede bir futbol takımının başkanı kadın. Açıklamayı yapan o arkadaş madem ki kadınları bu kadar etkili görüyor, o zaman takımın başına bir bayan teknik direktör getirsin. Bu ifademde yanlış bir şey göremiyorum” dedi.

“Kadın antrenörlük yapamaz”

Kadınların futbol bilgisi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Ümit Özat “Bu işin bir kuralı vardır. Niçin kadın futboldan anlamaz? 3-5 kadının futboldan anlaması genel bir kanıyı değiştirir mi? Allah herkesi yaratmışta neden şampiyon yapan kadın teknik direktör yaratmamış o zaman? Futbol erkeğin üstün olduğu bir spor dalıdır. Bu ayıp bir şey değil, kadın düşmanlığı hiç değildir. Kadın öğretmen, Avukat, mühendis olabilir ama Antrenörlük yapamaz. Buna rağmen yanımda iki tane bayan çalıştırmaktayım” ifadelerini kullandı.

“Ben insanın cinsel tercihine ve travesti olmasına bakmam”

Kadınlar hakkında yaptığı açıklamalara devam eden Özat “Bir söz vardır İstisnalar kaideyi bozmaz diye. Araba kullanan ve eğitim alan kadınlara daha düne kadar itiraz eden ukalalar bu olayda demokratik olmaya çalışıyorlar. Çünkü benim üzerimden prim yapmaya çalışıyorlar. Futbol sadece futbol demek değildir. Ben insanın cinselliğine ve travesti olmasına bakmam, beynine bakarım. Bu ülkede kadın çalıştırırsın dedikodu olur, çalıştırmazsan kadın düşmanı olursun. Anlamadım ki ne yapılacağını ?” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ