MENÜ

İşte Fener'in görünmez kahramanları

Kasımpaşa'yı beklenmedik şekilde rahat geçen Fenerbahçe'de Kuyt 2 golle yıldızlaşırken, onun ve takımın bu başarısının görünmez kahramanları da Caner ve Diego oldu. Defansın göbeği de övgüleri topladı.

İşte Fener'in görünmez kahramanları

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında zorlu Kasımpaşa deplasmanına konuk olan Fenerbahçe, bu engeli kimsenin beklemdiği şekilde rahatlıkla geçmeyi başardı. Bu müthiş galibiyette en büyük pay sahibi ise 2 gol atan Kuyt ile birlikte Paşa forvetlerine pozisyon vermeyen defansın göbeği, sol kanattan müthiş bir istatistik yakalayan Caner Erkin ve orta sahada harika bir pas istasyonu inşaa eden Diego-Meireles ikilisi oldu.

CANER SOL ŞERİDİ KAPATTI!

Maçın 90+5. dakikasında skoru belirleyen golü atan ve bu sezon ilk kez ağları havalandıran Caner'in takımına sağladığı katkı aslında bu golün çok daha ötesinde... Başarılı sol bek, 47 başarılı pas sayısıyla maçın bu anlamda Egemen ile lideri oldu. İkinci sırada ise 40 pas ile Diego yer aldı. Caner'in arkadaşlarına oranla açık ara önde olduğu istatistik ise ceza alanına orta sayısı oldu. 26 yaşındaki oyuncu Kasımpaşa ceza sahasına tam 15 orta gönderdi. Ona en yakın oyuncu 8 orta ile yine Diego oldu.

DIEGO, "BEN DE BURADAYIM" DEDİ

Sezon başından bu yana vasat bir performans sergileyen, çoğu maçta yedek oturan Diego Ribas da, ikinci yarıyla birlikte ne kadar iyi bir kamp dönemi geçirdiğini herkese gösterdi. İki asistle maça damga vuran oyunculardan olan Diego, aynı zamanda maçta orta saha gibi kritik bir bölgede olmasına rağmen 40 pasla en isabetli pas atan 3. oyuncu oldu. Uzaktan şutlşarı ve güçlüğü fiziğiyle de dikkat çekti. Ona Meireles 32 pasla eşlik etti.

EGEMEN-ALVES KALESİ

Egemen'in geçen sezondan beri kadroda yer almamasıyla inişli çıkışlı bir performans sergileyen Fenerbahçe defans hattı, tecrübeli oyuncunun dönüşüyle istikrarı yakaladı. Gereksiz kart gören ve performansı belirgin şekilde düşen Bruno Alves de, Egemen'in dönüşüyle kendine geldi. İkili, Paşa forvetlerine sadece tek pozisyon (altı pastan auta giden Castro şutu) verirken, kart bile görmediler. Taraftarların rahat bir maç izlemesini sağladılar.

ÖRNEK ADAM KUYT

Onun hakkında artık söylenecek bir şey yok. Taraflı tarafsız herkes saygı duyuyor. Kalitesine, titrine, ismine rağmen çalışmaktan vazgeçmiyor. Basınla, rakip taraftarlarla, kendi seyircisiyle arası iyi... Gol sevinçleri kimseyi rencide eetmiyor. Tam bir istikrar abidesi... Attığı gollerdeki risksiz vuruşları, futbolun aslında ne kadar basit bir oyun olduğunu hepimize gösteriyor. Özellikle ilk golde yayın üstünden vurmasına rağmen Isaksson gibi boyu ve kolları uzun bir kaleciyi yerden avlaması, ona aslında "Yetenekleri sınırlı" yaftasının ne kadar kolay vurulduğunun bir kanıtı... Örnek gösterilmesi gereken bir oyuncu, adeta bir idol...

Hakan Ateşler / Fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ