MENÜ

Gençlerbirliği 0-2 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'in 17. hafta kapanış maçında Beşiktaş, deplasmanda Gençlerbirliği'ni Demba Ba (69') ve Olcay Şahan'ın (77') golleriyle 2-0 mağlup etti. Pedro Franco 90. dakikada kırmızı kart gördü. Siyah-Beyazlılar bu zaferle, üst üste 5. deplasmanından galibiyetle ayrıldı.

Gençlerbirliği 0-2 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'in 17. hafta kapanış maçında Beşiktaş, deplasmanda Gençlerbirliği'ne konuk oldu.

Maça iki takımda dengeli başladı. 14. dakikada Oğuzhan'ın ortasında Olcay Şahan müsati pozisyonda topa vuramadı. Karşılaşmanın ilk 25 dakikasında Beşiktaş, Sosa ve Veli Kavlak'ın eksikliğinden dolayı top yapmakta zorlandı. 29. dakikada sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre'nin ortasında Demba Ba'nın kafa vuruşu dışarı çıktı. 32. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Oğuzhan Özyakup'un ceza sahası dışından şutunu kaleci Ramazan'ın ellerinde kaldı. İlk yarıda eşitlik bozulmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarı konuk ekip Beşiktaş'ın vuruşuyla başladı. 49. dakikada Ramon Motta'nın ortasında Demba Ba'nın kafa vuruşunu kaleci Ramazan kornere çeldi. 63. dakikada Oğuzhan ceza sahası içinde Demba Ba'ya pasını verdi, Senegalli'nin şutu Atiba'nın önünde kaldı, Atiba'nın şutunu kaleci kornere çeldi.

Demba Ba'dan bir ilk

69'da Gençlerbirliği ceza sahasının hemen önünde Doğa, Kerim Frei'ya faul yaptı ve Beşiktaş, tehlikeli bir yerden serbest vuruş kazandı. Demba Ba'nın kullandığı serbest vuruşta top filelerle buluştu ve Demba Ba, 3 hafta sonra golle buluştu. Demba Ba Beşiktaş formasıyla serbest vuruştan ilk golünü atmış oldu.

Bu golün hemen ardından Beşiktaş, baskılarını devam ettirdi ve 77. dakikada Serdar Kurtuluş'un ortasında Olcay Şahan fileleri havalandırdı ve aradaki farkı 2'ye çıkardı.

81. dakikada topu alan Gökhan Töre'ye kaleye uzak mesafeden şansını denedi ancak kaleci Ramazan rahatlıkla topu kurtardı. Bu pozisyonun 1 dakika sonrasında Kerim Frei'ın müthiş pasında Gökhan Töre müsait pozisyonda topu dışarı yolladı. Oyundan iyice düşen Gençlerbirliği karşısında Beşiktaş, 3. gol için pozisyon bulmaya devam etti. 85. dakikada Kerim Frei'ın güzel şutunu Ramazan güçlükle kurtardı. Maçın son dakikasında Pedro Franco büyük hatası sonucunda direk kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Beşiktaş, çok iyi oynadığı ikinci yarıda attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ