MENÜ

FIFA'dan Real Madrid'e soruşturma

FIFA, Real Madrid hakkında, genç oyuncuları kadrosuna katma konusunda usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlattı.

FIFA'dan Real Madrid'e soruşturma

Real Madrid'in başı FIFA'yla dertte... Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği FIFA, İspanyol devinin 18 yaş altı futbolcuların transferinde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlattı. Soruşturmanın detaylarına ise İspanyol Gazeteleri'nden AS ulaştı. Federasyondaki dosyaları ele geçirdiğini iddia eden gazete, dosyaların "Çok gizli" yazısıyla saklandığını belirtti.

ODEGAARD DA LİSTEDE...

AS'taki habere göre; FIFA, İspanyol Futbol Federasyonu'ndan Real Madrid'in kulüplerle özel anlaşma yaparak transfer ettiği tüm 18 yaş altı oyuncuların dosyasını talep etti. Bu özel anlaşmalarda futbolcuların belirli bir yaştan sonra Real Madrid'e ait olduklarını belirten bir özel madde olduğu ve yetiştirici kulübün bunu kabul ettiğini beyan eden imzasının bulunduğu belirtiliyor.

Bu anlaşmalara dahil oyuncular arasında Real Madrid'in son transferi 16 yaşındaki orta saha oyuncusu Martin Odegaard da bulunuyor. Odegaard'ın yanında, Mink Peeters ve Marco Asensio gibi iki gelecek vaadeden yıldız oyuncunun olduğu da belirtiliyor.

TRANSFER YASAĞI GELEBİLİR


Hatırlanacağı üzere, geçen sezon aynı soruşturma bir başka İspanyol kulübü Barcelona için de yapılmış ve Barça, FIFA tarafından 1 yıl transfer yasağıyla cezalandırılmıştı. Barcelona, daha sonra Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a başvurmuş ancak CAS da cezayı onamıştı. Barça, 2016 ocak ayına kadar transfer yapamayacak. Bu yaz yapılan Luis Suarez transferi ise CAS kararı beklenirken, tedbirin kalkmasıyla gerçekleşmiş, daha sonra CAS kararı açıklanınca transfer yasağı kesinleşmişti.

Aynı cezanın Real Madrid'e gelme olasılığının yüksek olduğu belirtiliyor.

Hakan Ateşler / Fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ