MENÜ

Avrupa'da yılın en iyisi Alba Torrens

İspanyol oyuncu Torrens, Avrupa'da 2014'ün en iyi kadın basketbolcusu oldu. Milli basketbolcu Işıl Alben'in beşinci olduğu oylamada, Galatasaray Odeabank'tan Lyttle ikinci, Ormansporlu Dabovic ise üçüncü sırayı aldı.

Avrupa'da yılın en iyisi Alba Torrens

Rus kulübü UMMC Ekaterinburg’un İspanyol oyuncusu Alba Torrens, 2011’den sonra 2014’te de "Avrupa’da yılın en iyi kadın basketbolcusu" seçildi.

Avrupa Basketbol Federasyonları Birliğinden (FIBA Avrupa)
yapılan açıklamaya göre, basketbolseverler ve uzmanlardan oluşan jürinin oylarıyla belirlenen "Avrupa’da 2014’ün En İyi Kadın Basketbolcusu Ödülü"nü, geçen yıl Galatasaray Odeabank formasıyla Avrupa Ligi’ni kazanan, finalin en değerli oyuncusu seçilen ve İspanya Milli Takımı ile dünya 2’ncisi olan Torrens aldı. Oyların yüzde 25,5’ini alarak 2011’den sonra bir kez daha bu onura layık görülen 25 yaşındaki gardı, geçen yılın kazananı Galatasaray Odeabank’tan Sancho Lyttle, yüzde 17,4 ve Ormansporlu Ana Dabovic de yüzde 11,5 ile takip etti.

Galatasaray Odeabank
ile Avrupa Ligi şampiyonu olmasının ardından Rusya’nın Dinamo Kursk takımına giden Işıl Alben ise oyların yüzde 9,2’sini alarak listenin 5. sırasında yer buldu. Abdullah Gül Üniversitesi'nden Lara Sanders da yüzde 5,2’lik oy oranıyla 8’inciliği elde etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ