MENÜ

Alman futbolcu Müslüman oldu

Almanya 2. Futbol Ligi ekiplerinden olan FC Nürnberg'te forma giyen Danny Blum, Müslüman olduğunu açıkladı.

Alman futbolcu Müslüman oldu

Almanya'nın en çok satan gazetesi Bild yer verdiği bir haberinde, Belek'te devre arası kampı yapan FC Nürnberg'in formasını giyen 24 yaşındaki oyuncu Danny Blum'un İslam dinini seçtiğini ve bunun için de Belek'te bulunan Mecekler Camii'nde ibadet ettiğini okurlarına duyurdu.

Alman oyuncunun camide ibadet ederken çekilmiş fotoğraflarına yer veren Bild, Müslüman olan Danny Blum'un "İslam bana güç ve kuvvet veriyor, dua ruhumu rahatlatıyor" dediğini aktardı.



5 vakit namaz kılıyor

Mannheim şehri yakınlarında bulunan Frankenthaler kasabasında doğan orta saha oyuncusu Danny Blum Bild'e, İslam dinine geçişini şu ifadelerle anlattı: "Önceleri futbol dışından oldukça eğlenceli ve bir o kadarda sorumsuz bir yaşamım vardı. Zaman zaman yaşadığım bu hayatın her şey olamayacağını düşünmeye ve sorgulamaya başladım. Ardından arkadaş çevremle dini konuşmalar yapmaya başladım. Hem kitaplardan hem de İnternetten din araştırması yaparken İslam dini bana çok enteresan geldi. Araştırdıkça da öğrendiklerim beni bu yola yani İslam’a yaklaştırdı ve böylece Müslüman olmaya karar verdim. Artık hayata hep pozitif bakıyorum."

Alman oyuncunun 5 vakit namaz kıldığını, helal yiyecekleri tercih ettiğini ve alkolden de uzak durduğunu yazan Bild, Danny Blum'un ibadet etmek isterken kimseye rahatsızlık vermemeye de özen gösterdiğini aktardı.

Takımda kendisine oldukça tolerans gösterildiğini Bild'e anlatan Danny Blum'un, "İslam barışçıl bir din. İnancım kimseyi yapmak istemediği her hangi bir şey için zorlamıyor. Tercihimden sonra bana bu yönde kötü söz söyleyen olmadı. Olsa bile bu beni yolumdan döndürmez. Herkesin kendine göre inancı var" dediği ayrıca kaydedildi.



Ailesi önce şaşırdı, sonra da sen bilirsin dedi


Danny Blum'un, Hristiyan olan ailesine Müslüman olduğunu ilk açıkladığında ailesinin önce büyük bir şaşkınlık yaşadığını ardından da, böyle inanıyorsan inandığını yaşayabilirsin diyerek karşı çıkmadıklarını anlattığı belirtildi.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ