MENÜ

Ahmet Nur Çebi'den Tolgay Arslan açıklaması

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Tolgay Arslan transferinin detaylarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Ahmet Nur Çebi'den Tolgay Arslan açıklaması

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı ve Futbol Şubesi Başkanı Ahmet Nur Çebi, Tolgay Arslan transferinin detaylarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamanın tam metni şöyle;

"Bilindiği üzere bir süredir kulübümüzün transfer listesinde bulunan Tolgay Arslan'la ilgili görüşmeler artık tamamlanma aşamasına gelmiştir.

Bu süreç devam ederken Trabzonspor Kulübü de transfer görüşmelerine müdahil olmuş ve teklifte bulunmuştur.

Beşiktaş Tolgay Arslan'ın transferinde prensiplerinden vazgeçmeden, açık arttırma usulünden uzak, transfer etiğine uygun şekilde hareket etmiş ve anlaşmaya varmıştır.

Bu tutumumuz Tolgay Arslan ve menajerinden teyit edilebileceği gibi; bahsi geçen transferdeki gelişmelere bakıldığında şahsıma yöneltilen suçlamanın asılsız olduğu kolaylıkla görülebilir.

Fotoğraflarla anlaşma yapıldığı Almanya'dan ilan edilen bir transfer görüşmesinin olumsuz sonuçlanması Trabzonspor'u idare edenleri mutsuz etmiş olabilir.

Bu sebeple, hakikatle bağdaşmayan bazı söylemleri ve bir suçlu ya da hedef gösterme çabalarını anlayışla karşılıyorum.

Ancak dikkatimi çeken iki yanlışı düzeltmek mecburiyetindeyim...

Takım kaptanımız Tolga Zengin'in transferinde Trabzonspor kulübü yöneticilerinin görüşmeleri zorlaştırmayarak jest yaptığı doğrudur.

Fakat gösterilen bu iyi niyetin karşılığı Sayın Yaşar Kaptan Çebi tarafından zaman zaman Trabzonspor'a yapılan desteklerle fazlasıyla verilmiştir.

Haliyle kimsenin kimseye borçlu olmadığının bilinmesinde fayda bulunmaktadır.

Trabzonspor'da oynadığı dönem transfer şartlarını öğrenmek istediğimiz Olcan Adın'la ilgili görüşmelerde ise iddia edildiği gibi Galatasaraylı yöneticilere "Oyuncunun bonservisi için 2.5 Milyon Euro'dan fazla vermeyiz" şeklinde bir beyanımız olmamıştır.

Tam ters şekilde; bu ifade Olcan Adının şu an faal futbol yaşantısına devam ettiği kulübün üst düzey bir profesyoneli tarafından 'bize' iletilmiştir. Üzerinden zaman geçtiği için yanlış hatırladığını zannediyorum.

İlgilendiğimiz bir oyuncuya başka bir kulübün teklif miktarı bizi ilgilendirmediği gibi az veya çok bulmamız; ya da daha fazlasına veya düşüğüne yönlendirmemiz, bilgi vermemiz söz konusu dahi olamaz.

Buna ek olarak transfer görüşmelerinde maddi tekliflerin tek başına belirleyici olmadığının Tolgay Arslan vesilesiyle de tekrar anlaşıldığına inanıyorum.

Transferin doğası gereği yapılan özel konuşmalara kişisel anlamlar yükleyerek konunun muhataplarını suçlamak sağlıklı bir bakış açısı değildir.

Bilinmesini isterim ki; Beşiktaş JK menfaatlerini, evrensel ahlakın ve Beşiktaşlılığın yazılı olmayan kurallarına ve hukukun çizdiği sınırlara riayet ederek korumaya özen göstermeye devam edeceğiz.

Bu şekilde hareket eden hiç bir Beşiktaş sevdalısının, Beşiktaş JK camiası haricinde herhangi bir kurum veya kişiye hesap verme mecburiyeti ise yoktur."

İSTANBUL / DHA


Ahmet Nur Çebi'den zehir zemberek sözler

Haberin Devamı
YORUM YAZ