MENÜ

Obradovic: Bu anlaşılabilecek bir şey değil

Fenerbahçe Ülker'in hocası Obradovic, Türk Telekom zaferi sonrası verdiği demeçte, "Maçı 4 sayıyla kazandık, ama 14 tane serbest atış kaçırdık. Rakip de 3 tane kaçırdı. Bu gerçekten anlaşılabilecek bir şey değil" dedi.

Obradovic: Bu anlaşılabilecek bir şey değil

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, Türkiye Basketbol Ligi’nde Türk Telekom’u 86-82 yendikleri maçta çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Ülker Sports Arena
’daki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Sırp başantrenör, çok kaliteli bir takıma karşı oynadıklarını belirterek, "Özellikle salondaki ve televizyondaki seyirciler için çok eğlenceli bir maç olduğunu düşünüyorum" dedi. Obradovic, şöyle konuştu:

"Türk Telekom çok başarılı bir takım. O yüzden herkes, güzel bir basketbol izledi. Bugün çok iyi oynadılar. Rakibimiz çok kaliteli bir takım ve bu tarz takımlara karşı iyi hazırlanmak gerekiyor. Bizim sadece bir antrenman yapma şansımız vardı. Çok az bir hazırlık sürecimiz oldu. Maçın ilk yarısına gerçekten çok kötü başladık ve çok fazla top kaybımız vardı. 10 tane top kaybı yaptık. Ama ikinci yarıda savunma açısından daha iyiydik."

Aldıkları galibiyetten dolayı oyuncularını tebrik eden tecrübeli başantrenör, "Türkiye Basketbol Ligi’nde bütün maçlarda olduğu gibi bu da çok önemli bir galibiyet" ifadesini kullandı. Zeljko Obradovic, karşılaşmada 14 serbest atış kaçırdıklarını da hatırlatarak, "Maçı 4 sayıyla kazandık, ama 14 tane serbest atış kaçırdık. Rakip de 3 tane kaçırdı. Bu gerçekten anlaşılabilecek bir şey değil. Antrenmanlarda bunun üzerine çalışıyoruz ve aynen çalışmaya da devam edeceğiz" diye konuştu. Sarı-lacivertli basketbolcu Emir Preldzic ise aldıkları galibiyetten dolayı takım arkadaşlarını ve teknik ekibi tebrik ederek, şunları kaydetti:

"Bizim için zor bir maçtı. Karşılaşmaya kötü başladık. Milano’daki önemli galibiyetin ardından biraz tutuk başladığımızı söyleyebilirim. Ancak ilerleyen bölümlerde özellikle savunmada ayağa kalktık. İstediğimiz zaman savunmayı çok daha iyi yapabileceğimizi gösterdik ama bizim yapmamız gereken bu savunmayı 40 dakikaya yaymak. Bunun üstüne çalışmaya devam edeceğiz ve ilerleyen bölümde bunu çok daha iyi yapabileceğimizi düşünüyorum."

Türk Telekom cephesi

Türk Telekom Başantrenörü Ercüment Sunter, Fenerbahçe Ülker’le zorlu bir maç yaptıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

"Maçın 3 periyodunda hakim oynadık. Bir tek zaafımız ribaundlardı. Ribaund farkı da gözüküyor. Ama seyirci çok önemli bir faktör. Fenerbahçe Ülker’e maçı seyirci kazandırdı diyebilirim. Maçın son periyodunda çok kritik bir karar vardı. O kararın bir kez daha incelenmesini rica ediyorum."

Basketbolda seyircinin oyunun bir parçası olduğunu vurgulayan Sunter, "Böyle maçlarda bir düdük maçın seyrini değiştirebiliyor. Seyirci bu oyunun bir parçası. Onlar bağıracaklar, ancak hakemlerin etkilenmemesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. Türk Telekom’un oyuncularından Ümit Sonkol ise karşılaşmayı kazanma noktasına getirdiklerini ancak başaramadıklarını kaydederek, "Fenerbahçe Ülker deplasmanının zor geçeceğini biliyorduk. Maç boyunca iyi mücadele ettik ve karşılaşmayı kazanma noktasına da getirdik ama kazanamadık. Fenerbahçe Ülker’e THY Avrupa Ligi’nde başarılar diliyoruz" diye konuştu.
Fenerbahçe Ülker 86-82 Türk Telekom

Haberin Devamı
YORUM YAZ