MENÜ

Duygun Yarsuvat: 2023'e kadar gelirimiz yok

Galatasaraylılar Derneği'nin divan kurulunda konuşan Sarı-Kırmızılı kulübün patronu, “Mali durum hiç iç açıcı değil. Finansal mühendislik yapıyoruz. Kulübün tüm gelirleri 2023'e kadar temlik edilmiş, nakit akışı yok. Hisse senedi satarak gelir elde etmeye çalışacağız” dedi.

Duygun Yarsuvat: 2023'e kadar gelirimiz yok

Galatasaray'ın patronu Duygun Yarsuvat’tan acı itiraflar... Galatasaraylılar Derneği’nin Divan Kurulu toplantısında konuşan Başkan, “Mali durum hiç de iç açıcı değil. Finansal mühendislik yapıyoruz. Kulübün tüm gelirleri 2023’e kadar temlik edilmiş, nakit akışı yok. Hisse senedi satarak gelir elde etmeye çalışacağız. 25 Şubat’tan itibaren satmaya başlayacağız. Tahsisli hisse senedi satışı deniyor bizim yapacağımıza. Çalışan üyeye, sporcularımıza ilk etapta satış yapacağız. Böylece mali sıkıntıyı aşmaya çalışacağız. Şubat’taki Divan’da daha ayrıntılı bir şekilde açıklamak istiyorum” ifadesini kullandı.

Sadece adı amatör!

Esas giderlerin amatör şubelerde olduğunu da vurgulayan Yarsuvat, “Basketbolun 40 milyon, voleybolun 20 milyon Lira gideri var. Bunun yanında su topu, judo gibi başka amatör şubelere de para harcanıyor. Bunların sadece adı amatör. Ama aslında hepsi profesyonel. Örneğin 345 bin Lira ayrılmış judoya, gider 1 milyonu geçmiş” diye konuştu. Yıldızları satalım mı Finansal Fair-Play konusunda tehlike altında olduklarını vurgulayan Yarsuvat, “Arkadaşlarım bana, ‘4. yıldız ve Avrupa’dan feragat edip yıldızları satalım’ diyorlar ama ben buna şiddetle karşı çıkıyorum. Bu sene 4. yıldızı alacağız. Hamza’dan (Hamzaoğlu) çok memnunum. Mütevazı, saygılı bir kişiliği var. Bana göre son derece başarılı. Kulübün mali sıkıntılarını göz önünde bulundurarak çalışıyor” açıklamasını yaptı.

Danışmanlar bile yetti

Yarsuvat şöyle devam etti: “Bütün yüksek maaşlı profesyonelleri çıkardık, bir kişiyi tuttuk Sedef Hacısalihoğlu. Bütün mali işlerimize kendisi bakıyor. Şu ana kadar toplam 100 kişi işten çıkarıldı. Milyonlarca lira tasarruf ettik. 139 tane özel araç vardı. İnsanlar işe gitsin gelsin diye verilmiş onlar. Şu an garajda, kiraladığımız şirket geri almıyor. Gerekmeyenleri geri vereceğiz. Danışman diye insanlar vardı. Bunlarla da ilişiğimizi keserek, yıllık 2.5 milyon lira kâr ettik.”

Arıboğan’ı da eleştirdi

İsim vermeden Lutfi Arıboğan’a verilen maaşı da eleştiren Yarsuvat, “Ben kendi işyerime 110 bin lira maaşla adam almıyorsam, kulübe de almamam gerek. Kurumsallaşma diye bir sürü adam işe alınmış. Bunların bir bölümünü kurtardık. Onların yerine yöneticilerimiz, bedelsiz aynı işi yapıyorlar. Galatasaray’da çalışacak insanın kulübü sevmesi, bilmesi ve hissetmesi lazım” diye görüş bildirdi.

DEVLETİN BİZE BORCU VAR

Duygun Yarsuvat, 436 milyon Dolar’a satılan Mecidiyeköy’deki arazinin yerine kendilerine 300 milyon Dolar denilen, ama aslında 150 milyon Dolar olduğunu öne sürdüğü stadın verildiğini iddia edip, çatı konusunu gündeme getirdi. Stadın son durumu ve açılıp kapanabilen çatı hakkındaki gelişmeler hakkında da bilgi veren Duygun Yarsuvat, şunları kaydetti: “Biz Ali Sami Yen’in haklarını TOKİ’ye devrettik. Mecidiyeköy’deki araziyi 436 milyon Dolar’a sattılar, bize de Seyrantepe’de bir stat yaptılar. 300 milyon deniyor ama 150 milyon Dolar’lık bir stat bence. Stadı devralan yönetim, seçime 5 gün kala, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile sözleşme imzalamış, stattaki mobilyalar karşılığında çatıyı kapatmamışlar. Şu aşamada bizim stadın üzerini kapatmamız çok zor. 12 milyon Euro maliyeti var. Sırf çatı için bir sponsor bulmamız gerek. Şu anda bu konu hakkında GSGM ile mahkemeliğiz. Malum ziyaretten sonra karşı tarafla bir uzlaşma yolu arıyoruz. Para bulup yapılsa bile zemin bozulacak, vinçler girecek, çok zor bir iş.”

İşte kurtuluş reçetesi


Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, kurtuluş reçetesini vermeyi de ihmal etmedi. Sarı-Kırmızılı kulübün patronu şunları söyledi: “Kurtuluş için 3 şey lazım. 1- Futbolcuların vergilerini kendileri ödemeleri gerek. 2- Astronomik rakamlarla transfer dönemi bitmiştir. 3- Menacerler hiçbir iş yapmıyor, onları devreden çıkaracağız. Bizden önce bir sürü futbolcu alınmış, onları tasfiye etmeye çalışıyoruz” dedi.

Prandelli maaş istedi
Görevine son verilen Cesare Prandelli hakkında da konuşan Başkan Yarsuvat, “Prandelli bize, ‘Ben iş bulana kadar paramı verin yeter’ dedi. Ama iş onunla bitmiyor. Basın danışmanına hâlâ 10 bin Dolar, 5 yardımcısına da 15 bin Dolar maaş ödüyoruz” diye konuştu.

Otelimize beton atıldı
Projelerle ilgili olarak merakla beklenen otel konusunda da müjdeyi veren Duygun Yarsuvat, “Mecidiyeköy arazisi yapacağımız otelin ilk betonu atıldı. Bitince yılda 5 milyon Dolar gelir elde edeceğiz. 150 milyon Dolar’lık da gayrimenkulumuz olacak. Camia içinde bile tekere çomak sokmaya çalışıyorlar, kendi kendimizin ayağına sıkıyoruz” ifadesini kullandı.

Ruhsat süresi uzatıldı
Duygun Yarsuvat son olarak çok merak edilen Riva arazisi hakkındaki soruyu da şöyle yanıtladı: “Riva’nın 5 yıllık ruhsatı var, 2 sene içinde inşaat başlatmazsanız iptal olur. Ruhsat çok pahalı bir şeydir. Biz oranın belediyesi ile anlaşarak 1 milyon liraya ruhsat süresini uzattık.”

Serdar Dinçbaylı

Haberin Devamı
YORUM YAZ