MENÜ

Wenger: Mesut gerçek bir profesyonel

Yarın Arsenal'in oynayacağı Federasyon Kupası maçında Brighton'a karşı forma giyecek Mesut için dün yapılan basın toplantısında Wenger, 42.5 Milyon Pound'a kadrosuna kattığı Mesut'tan övgüyle bahsetti.

Wenger: Mesut gerçek bir profesyonel

4 ay sonra sahalara dönen Mesut'un kapalı salonda ara vermeden çalışmasından övgüyle bahsederken ufak bir ikazda bulundu.

Mesut şu anda fizik olarak çok iyi gözüküyor. Aynaya baktığı zaman bunu kendisi de görebilir. Fakat salonda aletlerle devamlı çalışmak futbolcunun koordinasyonunu aksi yönde etkiler ve vücut sertleşir.İkili mücadelelerde top kazanmak için futbolcunun vücudu esnek olması gerekir.Kordinasyon ve adelelerin beraberce yumuşak olark çalışmasıyla esneklik kazanılır. Bu da Gym'de ağırlık kaldırmayla ve kuvvet çalışmasıyla olmaz..

BİR ÖRNEK VERMEK İSTİYORUM BU KONUDA

Claude Makalele fizik olarak iri yarı bir oyuncu değildi. Ne zaman rakiple top kapmak için mücadeleye girse tekniğini ve kuvvetini beraberce kullanarak başarılı olurdu.

Wenger sözlerine şöyle devam etti: 5 Ekimde Chelsea'ye kaybettiğimiz maçta dizinden sakatlandıktan sonra çok çalıştı. Futbolcu oynayarak kuvvet kazanır. Oynayacak durumda olmadığı için devamlı Gym de çalıştı. Şimdi sahalara dönüyor. Şu anda sakatlıktan kurtulan futbolcularımın dinlenmiş ve hazır olarak dönmeleri kadromuzu daha da güçlendiriyor. Önemli olan onları sadece takıma katmak değil doğru zamanda doğru maçta kullanmak önemli.

Edip ADANIR

Haberin Devamı
YORUM YAZ