MENÜ

Spor Toto Süper Lig'de gündüz maçı müjdesi

Önümüzdeki sezon için yabancı sınırını 14'e çıkaran TFF, gündüz maçı projesinin de ilk adımını attı. 2. yarıda Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın gündüz sahaya çıkacak olması, herkesi memnun etti.

Spor Toto Süper Lig'de gündüz maçı müjdesi

İlk olarak önümüzdeki sezonki yabancı sayısını 4 yıl boyunca değişmeyecek şekilde 14’e çıkararak tarihi bir karara imza atan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve ekibi, bu kez de taraftarların yüzünü güldürecek projenin ilk adımlarını resmen hayata geçirdi. Bir süredir gündemde olan büyük takımların gündüz maç oynaması konusunda TFF’nin açıkladığı karar ile birlikte, 2014-2015 futbol sezonunun ikinci yarısında aralarında büyük takımların da olduğu toplam 7 maç, gündüz oynanacak. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin 1’er, Beşiktaş’ın ise iki maçı, saat 16.00’da başlayacak. Örneğin 15 Şubat 2015’te Siyah-Beyazlılar’ın, Bursaspor’la Olimpiyat Stadı’nda 16.00’da yapacağı mücadelenin, tribünlerdeki taraftar sayısını artırmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Avrupa’da da böyle

Devrim niteliğindeki kararın başarılı olması halinde, önümüzdeki sezondan itibaren derbilerin de gündüz oynanması yüksek ihtimal olarak gözüküyor. Açıkçası İngiltere, İspanya ve Almanya gibi ülkelerde de gündüz uygulaması bulunuyor. Buradaki futbolseverlerin hepsi de, bu durumdan oldukça memnun gözüküyor.

İşte devlerin gündüz maçları:


Beşiktaş-M.İdmanyurdu (1 Şubat 2015/16.00)

Beşiktaş-Bursaspor (15 Şubat 2015/16.00 )

Galatasaray-K.Karabükspor ( 5 Nisan 2015/16.00 )

Fenerbahçe-K.Erciyesspor
(10 Mayıs 2015/16.00)

YARARLARI NE OLACAK?


ZAMAN: Futbolseverler, hafta sonu gündüz saatlerinde maç izlemenin keyfini çıkaracak, akşam saatinde ise başka bir program yapabilecek. Böylece bütün gün, maç için harcanmayacak.

AİLECE MAÇA: Maçlar akşam başladığı için aileler genelde statlara gidemiyor. Bu sayede artık tribünlerde, daha fazla ailece maça gidenlerin sayısı artacak. Statlara daha çok taraftar akın edecek.

GÜVENLİK: Akşam maçlarının güvenliği, gündüz maçına göre her zaman daha zor. Erken saatlerdeki maça insanlar rahat bir şekilde gidebilecek, polis de ek mesai yapmak zorunda kalmayacak.

MİNİ YORUM


Harika bir karar


Digitürk’e gece maçları konusunda baskı, kurumsal müşterilerden, yani restoran, bar vs.den geliyor. Maçların gündüz oynanması halinde işlerin düşeceği ve dolayısıyla kurumsal müşterilerin kaçabileceği düşünülüyor. Kısa vadede böyle bir etki olabilir. Tabii İngiltere maçlarıyla çakışma durumu da var. Ancak bunlar yan sorunlar. Asıl çözülmesi gereken stada seyicilerin dönmesi. Stadyum seyircisi aynı zamanda yayının da vazgeçilmez bir parçası. Dolu maçın yayın değeri de artar.. Ve gündüz maçlarına seyircinin gelip gitmesi, bizim şehirlerimizde çok daha kolay. Özellikle İstanbul gibi bir megakentte. Önümüzdeki yıl gündüz değil, gece maçlarının istisna olmasını bekliyorum. Bu kuşkusuz sabahlara kadara çalışan meslektaşlarım açısından da sevindirici bir haber olacak.

Mehmet Demirkol


16 haftalık program hazır


Federasyon, ilk yarıda tüm programı açıklamıştı. İkinci devrenin de son hafta hariç, 16 haftalık programı da resmi siteden paylaşıldı. Program sadece kulüplerimizin UEFA Avrupa Ligi’ndeki maçları ve Ziraat Türkiye Kupası’nda oluşabilecek eşleşmeler ile müsabaka programına göre değişebilecek. Tüm takımlar ve teknik adamlar, bu sayede tüm planlarını daha rahat yapabilecekler.

Haberin Devamı
YORUM YAZ