MENÜ

Kasımpaşa 0-3 Fenerbahçe

Süper Lig'de 17. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı 3-0 mağlup etti.

Kasımpaşa 0-3 Fenerbahçe

90 + / Hakan Ateşler - Fanatik.com.tr

PAŞA DEĞİL, LİDER!

Fenerbahçe ligin ikinci yarısına da galibiyetle başladı. Sarı Lacivertliler, zorlanmalarının beklendiği Kasımpaşa deplasmanından güle oynaya 3-0'lık galibiyetle ayrıldı. Goller, Kuyt (2) ve Caner'den geldi... Diego da 2 asist yaptı.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda "Fenerbahçe oynadı, Kasımpaşa izledi" denilebilir... Sarı Lacivertliler'de Emre Belözoğlu ve Mehmet Topal'ın yoklukları hiç hissedilmedi. Meireles dışında sert bir orta saha oyuncusu olmamasına rağmen, Selçuk ve Diego defansif anlamda hiç zorlanmadılar. Kasımpaşa maç boyunca ne kanattan ne cepheden gelebildi. Fenerbahçe ilk 10 dakikada 5 korner kullanırken, üstünlüğünü rakibine net bir şekilde hissettirdi.

KUYT ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ

15. dakikada hızlı gelişen atakta Fenerbahçe, Kasımpaşa savunmasını gafil avladı. Tek paslarla gelen Kanarya boşlukları iyi değerlendirdi. Son olarak Diego, ceza sahası dışındaki Kuyt'a bıraktı. Kuyt, 20 metrelik mesafeye rağmen zor gibi gözüken golü kolaya çevirdi ve yayın üstünden topu adeta yan ağlara gönderdi. Isaksson uzansa da yetişemedi; 0-1.

Golü atan Fenerbahçe frene bastı ve rakibini bekledi. Ancak Kasımpaşa, sömestır tatili biten ve pazartesi morali bozuk şekilde okula giden çocuk gibi isteksizdi. Böyle olunca Fenerbahçe'nin bir-iki saman alevi atağı dışında iki takım adına da pozisyon olmadı ve ilk yarı 1-0 sona erdi.

İkinci yarı da aynı şekilde başladı. Fenerbahçe bekledi, Kasımpaşa'yı üstüne çekti. İsmail Kartal'ın öğrencileri, rakibine topu teslim etmesine rağmen hiç boşluk bırakmadı. Ancak Kasımpaşa'ya pozisyon vermeyen Fenerbahçe, karşı kaleye de gitmedi.

MEIRELES SAKATLANDI

58'de Meireles sakatlandı, Hasan Ali onun yerine oyuna dahil oldu. Alper ortaya, Hasan Ali sol beke, Caner ise sol açığa geçti.

KADER DEĞİŞTİREN DEĞİŞİKLİK VE GOL

68'de Şota Arveldze risk aldı. Defans oyuncusu Sancak'ı çıkarıp, yeni transfer Ferhat Kiraz'ı sahaya sürdü... Bu değişiklik maçın adeta kaderini değiştirdi. Sağ kanattan iyi bindiren Gökhan, boşluğu değerlendirdi ve pasını penaltı noktasındaki Kuyt'a gönderdi. Bomboş Kuyt, ilk goldeki gibi risksiz ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi; 0-2.

90+5. dakikada Kasımpaşa topu-tüfeğiyle saldırırken, Fenerbahçe kontratağa iyi çıktı. Sağ kanattan gelen Diego içeride bomboş durumdaki Caner'i gördü. Caner kariyerinin en kolay gollerinden birini kaydetti.

DIEGO'DAN 2 ASİST

Diego Ribas ilk 16 hafta performansına göre çok iyi bir 90 dakika geçirdi. Maç içinde iki asist yaparken bu sezonki ilk lig golüne de çok yaklaştı ancak karşı karşıyayı kaçırdı. Brezilyalı, Emre'yi aratmadı.

EMENIKE YALNIZ KALDI AMA...

Nijeryalı bu maç yine etkisizdi. Takımın ileri gitmemesi, kanatlardan hiçbir destek gelmemesi, Emenike'yi ileride yalnız bıraktı. Ancak yıldız oyuncu kaderine razı oldu. İsyan etmedi. Moralsizdi. Yüzünden düşen bin parçaydı.

DUVAR GİBİ DEFANS...


Fenerbahçe'de Alves-Egemen ikilisi övgüleri toplamaya devam ediyor. Egemen'in dönüşü, Alves'in iyi oyununu da tetikledi. İkili, Kasımpaşa forvetlerine pozisyon vermedi. Volkan ise kalesinde hatasızdı. Onu zorlayacak bir-iki uzaktan şutta konstantrasyonunu kaybetmemişti. Kasımpaşa'nın maç özellikle 1-0 giderken geliştirdiği önemli ataklarda, bu üçlü işi şansa bırakmadı.

Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 39'a çıkardı ve haftayı lider kapamayı garantiledi. Kasımpaşa ise 23 puanda kaldı ve bu sezon evindeki ilk mağlubiyetini aldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ