MENÜ

"Fenerbahçe'nin kimsede olmayan en büyük özelliği..."

Yorumcu Rıdvan Dilmen, Kasımpaşa-Fenerbahçe mücadelesini değerlendirdi.

"Fenerbahçe'nin kimsede olmayan en büyük özelliği..."

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaştı. Rıdvan Dilmen bu mücadeleyi değerlendirdi. Mücadelenin ilk yarısı hakkında konuşan Dilmen, "Fenerbahçe bugün iyi başladı. Oyun Fenerbahçe'nin lehine. Fenerbahçe,ilk yarıdaki performansıyla lige ne kadar asıldığını gösterdi. Top rakipteyken dahi sürekli koşarak baskı yaptılar." dedi.

"Kuyt tecrübe vuruşu yaptı"

Fenerbahçe'nin golünü değerlendiren Rıdvan hoca, "Ayağının içiyle bu kadar sert vurabilmek. Kuyt tecrübe vuruşu yaptı. Kaleci de uzun. Emenike doğru yere verdi. Burada asıl önemli olan Kuyt hemen gelmesi. O golden sonra Fenerbahçe'nin kalabalık duruşu yetenekli Kasımpaşa'ya pozisyon vermedi. Babel ve Tunay ikisi de düşük kaldı. Caner ve Gökhan o kadar çok bindirme yapıyorki Babel'i yordu. Babel'in tarzı değil kovalamak. Caner'in Babel'i kovalaması Kasımpaşa'nın atağında Hollandalı'yı etkisiz bıraktı." sözlerini sarf etti.

"Gökhan ve Caner'in ne olduğu belli değil"


Takımdaki beklerin Fenerbahçe için büyük bir avantaj olduğunu söyleyen Dilmen, "Fenerbahçe çok tecrübeli bir takım. Egemen... Pozisyon bilgisi üst düzey bir futbolcudan bahsediyoruz. Zamanlaması iyi. İteceği zamanlamayı biliyor, kayacağı zamanlamayı biliyor, hamle zamanlaması iyi. Sol ayağı da iyi. Zaman zaman oyuna da sokuyor. Bir de Alves'le uyum içerisindeler. Aslında Bekir de oynarsa 'Bugün Bekir mi oynuyor?' demeyiz. Özellikli bir oyuncudan bahsediyoruz. Çünkü Altınordu maçına da baktık. İyi bir oyun çıkardı. Aslında Fener'in merkezinde bir problem yok. Alper sol önde başladı sonra orta sahaya geldi. Kuyt mükemmel oynadı. Emenike gezdi, etkili değildi ama arkadaşlarına pozisyon açtı. Diego özellikle oyunun son bölümünde etkili oynamaya başladı. Boş alan bulunca... Fakat Fenerbahçe'nin hiç kimsede olmayan en büyük özelliği var. İki tane beki var. Bek mi, forvet mi, santrfor mu! Ne oldukları belli değil. Bu da büyük bir avantaj." şeklinde konuştu.
Kasımpaşa 0-3 Fenerbahçe

Haberin Devamı
YORUM YAZ