MENÜ

Bilic: Tolgay transferi henüz bitmedi

Beşiktaş teknik Direktörü Slaven Bilic, Antalya kampında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tolgay transferi, Sosa'nın sakatlığı ve sözleşmesi bitecek futbolcular hakında önemli bilgiler verdi.

Bilic: Tolgay transferi henüz bitmedi

İşte Bilic'in açıklamaları;

Sosa'nın sakatlığı


Dün akşam Sosa sakatlık geçirdi. Antrenmana devam ediyorduk. Çalışmadan sonra yanıma gelerek belinin ağrıdığını söyledi. Çok ciddi bir şey gibi görünmüyordu. Doktor bana "çok ciddi bir şey görünmüyor ama temkinli olmak lazım" dedi. Pazartesi günü oynamasına engel sakatlığı bulunmayacak.

Tolgay transferi

Tolgay Arslan'ın transferi henüz sonuçlanmadı ama iyi yolda ilerliyoruz. Transfer ettiğimiz oyuncuların ikisi ve transfer etmeye çalıştığımız üçüncü oyuncu bizi çok güçlendirecek isimler. 'Kadro derinliğini sağlamak bizim için mecburiyetti. Biz de bunu gerçekleştirdik. Deneyimi büyük olan 1-2 oyuncuyu transfer etmek istiyoruz ve planımız geldikleri anda fark yaratmaları ama kulübün mali durumlarını göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Mali durumlar içerisinde hem stat yapmak hem oyuncu maaşlarını ödemek hem de transfer yapmak kolay bir şey değil. O yüzden tam istediğimiz bir plan olmadı ama bu mutsuzuz anlamına asla ve asla gelmez.

Yabancı kuralı ve sözleşmesi biten futbolcular

Yabancı kuralı bizim için şok oldu. Ama şikayet etmenin anlamı yok. Bir an önce buna uyum sağlamamız gerekiyor. Sivok'un sakatlığı var. kulübe çok büyük katkılar yaptı. Atiba ve Mustafa Pektemek kadroda tutmak istediğimiz futbolcular. bazı koşullar gerçekleştiği takdirde kulüpte kalmak istiyorlar.

Duran toplar

Duran toplar bügünkü futbolun çok önemli bir parçası. Bu konuda ilk yarıdaki performansımızdan memnun değiliz. Sosa, Oğuzhan ve Gökhan çalışıyorlar. Daha iyi bir hale getirmeye çalışıyoruz. Bu takımın boy ortalamasıyla da ilgili. Bunun maç stratejisiyle ilgisi yok. Hücum oynayan bir takımız.

Haksız kırmızı kartlar

Kırmızı kartlarla ilgili oyuncularla konuştuk. Gördüğümüz ilk kırmızı karttan bu yana tedbir almaya çalıştık ama demek ki eksik kaldık. Gördüğümüz kırmızı kartların çoğu haksız kartlar. Hakemler bize karşı vahşi batıdaki kovboylar gibi silah çekiyorlar. İsmail ya da Pedro'nun Başakşehir maçında gördüğü kırmızı kartlar meşru kartlar ama diğerleri ne yazık ki böyle değil. Kulübü bunlarla ilgili gerekli cezaları verdi. Bu konuda bir spor psikoloğundan da destek almaya başladık. Oyuncuların sorumluklarına göre hareket etmesi gerekiyor. Bizim bu sayıyı azaltmamız gerekiyor. Bu devam ederse planımızı, hayalimizi gerçekleştirme fırsatımız olmaz.

Derbi maçlar

Kızgın değilim ama ben de hayal kırklığı yaşıyorum derbi maçlarla ilgili. Bu durum kabul edilebilir değil. Normal maçlar değil derbi maçlar. Rakiplerimize karşı daha iyi durumdayken kazanamamak konusunda en büyük üzüntüyü ben yaşıyorum. Bizleri olumlu kılan nokta şu, kaybettiğimiz derbiler de dahil rakiplerimiz bizden üstün değildi. Oyunu kendimize çevirecek yetenek ve kalitemiz var. Bu da bizi iyimser kılıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ